Portal "utripu.com" bira NAJ par

Neki od simptoma su "leptirići u stomaku", na prvi pogled bezrazložni smešak, crvene uši, zaboravnost. Od ove slatke "bolesti" zvane ljubav, svako se razboleo jednom u životu, toliko jako, da joj je svet posvetio i ceo jedan dan - 14. februar, Dan zaljubljenih.

Kod nekih ovo stanje akutne zaljubljenosti u zavisnosti od "strukture organizma" traje ceo jedan dan, kod nekih nešto duže pa i ceo mesec, a nekima se desi, kako neki stručnjaci kažu, da ovo stanje preraste u mnogo ozbiljniju hroničnu formu zvanu ljubav i potraje čak i ceo život. 

Naj par

Ko je zaljubljen, kako Bora Đorđević kaže, pet-šest puta u roku od tri minuta, ili 50 godina? 

Portal www.utripu.com u saradnji sa svojim čitaocima do Dana zaljubljenih, 14. februara, bira najzaljubljeniji srpski estradni par.
Pozivamo vas da učestvujute u ovom glasanju. Da li je neke od najpoznatijih lica srpske estrade, kao što su Ceca Ražnatović i Vlada Cvetković, Jelena Ristić i Novak Đoković, ili Milena Dravić i Dragan Nikolić, zbližila slava, moć, bogatstvo, ili prosto ljubav, vi odlučite. 

Ko je Valentin

Praznik zaljubljenih vuče korene iz drevnog Rima, prvih vremena hrišćanstva i doba vladavine cara Klaudija II. Car Klaudije II zabranio je vojnicima da se žene, ali sveštenik Valentin nije se obazirao previše na careve zabrane i tajno je venčavao vojnike. Kad je car za to saznao, bacio je Valentina u tamnicu i naredio da mu se odseče glava. Narod je posle Valentina proglasio svecem.

Za ovaj praznik se u raznim delovima Evrope vezuju najrazličitiji običaji. U savremenom dobu zaljubljeni parovi daruju se međusobno poklonima, a nekad je samo mladić poklanjao devojci deo odeće; ako devojka zadrži odeću, znači da je spremna da se uda za mladića. 

O ljubavi su najlepše govorili pesnici, a najiskrenije deca.

Pesnik TAGORE kaže da "nema poezije koja bi mogla da se vine do onih visina do kojih dopire ljubav." 

OVIDIJE tvrdi da "prava ljubav koja počiva na plemenitim motivima, traje večno, čini vas lepim i u starosti". 

VIKTOR IGO kaže da "svesti čitav svemir samo u jednu osobu - to je ljubav".

DECA nepogrešivo tvrde da je ljubav "kada nekom kažeš nešto loše o sebi i bojiš se da te ta osoba neće voleti zbog toga što si rekao, a onda te ta osoba iznenadi tako da te zavoli još i više". 

A LJUBAV JE I KADA  "devojka stavi parfem, a dečko stavi losion posle brijanja i oni odu napolje zajedno i mirišu jedno drugo", "ili ako joj daš i poslednje parče čokolade iako si gladan".

Tekst: Danijela Tadić

Pogledajte još