Promovisana monografija o Predragu Ejdusu

BEOGRAD, 26. januara 2010. (Beta) - Monografija o dobitniku Nagrade za životno delo "Dobričin prsten" Predragu Ejdusu predstavljena je u utorak u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde je otvorena i izložba fotografija posvećena tom glumcu.

"Verujem da sam ovom monografijom i nagradom na neki način ušao u glumački panteon. To me ispunjava ogromnim zadovoljstvom, ponosom i srećom. Želim i verujem da je ovo još veća obaveza da ostvarim krajnji cilj, a to je trajanje", rekao je Ejdus na promociji monografije na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta.

Ejdusu je prestižno glumačko priznanje Saveza dramskih umetnika Srbije uručeno krajem 2008. godine, a deo nagrade je, tradicionalno, i objavljivanje monografije o laureatima, čiji je priređivač u Ejdusovom slučaju teatrolog Zoran T. Jovanović.

"Gluma je vera u iluziju. A šta je iluzija? Nauka kaže 'igrati se, varati...mašta, tlapnja, samoobmana, privid, varka'. Šta je glumac? Zanesenjak, opsenar, šarlatan. Takav je šarlatan doživeo da dobije knjigu", našalio se glumac.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.