Đoković na Congu, na terenu i Zimonjić i Vemić

BEOGRAD, 26. januara 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković igraće sutra ujutru oko 9: 30 po srednjeevopskom vremenu sa Žo-Volfred Congom u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije.

Raspored za 10. dan takmičenja na prvom grend slemu sezone predvideo je da Đoković i Francuz Conga, treći i 10. nosilac u Melburnu, za plasman u polufinale igraju prvi meč večernjeg programa na "Rod Lejver" areni.

Susret neće početi pre 19.30 po lokalnom odnosno 9.30 po srednjeevropskom vremenu.

Duel Đokovića i Conge biće repriza finala Otvorenog prvenstva Australije iz 2008. godine kada je najbolji srpski teniser pobedio i osvojio svoju jedinu grend slem titulu.

Finale u Melburnu bilo je njihovo prvo odmeravanje snaga, a potom su Đoković i Conga igrali još pet mečeva. Conga je pobedio na četiri, a Đoković na poslednjem, prošle godine na Mastersu u Majamiju.

Nenad Zimonjić će sa Kanađaninom Danijelom Nestorom igrati protiv Francuza Arnoa Klemena i Izraelca Džonatana Erliha. Meč Zimonjića i Nestora, drugih nosioca u dublu, biće prvi na "Margaret Kort" areni i počeće u 01.00 po srednjeevropskom vremenu.

Četvrtfinale dubla igraće i Dušan Vemić, koji će se sa Hrvatom Ivom Karlovićem boriti protiv trećih nosilaca Lukaša Dluhija iz Češke i Indijca Leandera Paesa, nekadašnjeg Zimonjićevog partnera. Taj meč biće treći na drugom terenu.

Pogledajte još