Maradona se vratio na klupu Argentine

BUENOS AJRES, 27. januara 2010. (Beta-AP) - Fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je Kostariku sa 3:2 na prijateljskoj utakmici na kojoj se selektor Dijego Maradona vratio na klupu ekipe.

Maradoni je utakmica sa Kostarikom bila prva posle dvomesečne suspenzije Svetske fudbalske federacije (FIFA) koja mu je izrečena zbog vređanja novinara.

Pobednički gol za Argentinu, koja je igrala bez fudbalera iz evropskih klubova, postigao je napadač Arsenal de Sarandija Franko Hara. Strelci su bili i Hose Sosa iz Estudijantesa i Giljermo Burdiso, prvotimac Rosario Sentrala.

Golove za Kostariku, koja je dva puta uspela da nadoknadi gol zaostatka, ali ne i treći put, bili su Mičel Barantes i Dijego Madrigal. 

Maradona je funkciju selektora Argentine preuzeo novembra 2008. godine od kada je dres reprezentacije na 15 utakmica nosilo više od 90 fudbalera.

Duel sa Kostarikom poslužio mu je kao kontrolni pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi na kome će Argentina igrati u Grupi B sa Nigerijom, Južnom Korejom i Grčkom.

Kostarika neće igrati na Mundijalu pošto je u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo izgubila od Urugvaja. Protiv Argentine igrala je u podmlađenom sastavu, pošto je cilj Kostarikanaca da naprave kvalitetan tim za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Pogledajte još