Serena Vilijams u polufinalu, Na Li izbacila Venus

BEOGRAD, 27. januara 2010. (Beta) - Aktuelna šampionka Otvorenog prvenstva Australije u tenisu Serena Vilijams plasirala se u polufinale grend slema u Melburnu, dok je njena starija sestra Venus neočekivano završila takmičenje u četvrtfinalu.

Serena Vilijams je savladala sedmog nosioca Viktoriju Azarenko iz Belorusije sa 2:1 (4:6, 7:6, 6:2), dok je Venus izgubila od 16. kosturašice Na Li iz Kine sa 1:2 (6:2, 6:7, 5:7).

Kina će zato u polufinalu ženskog singla imati dve predstavnice, pošto se među četiri najbolje teniserke prvog grend slema sezone juče plasirala i Ži Žang, koja će se za mesto u finalu boriti sa Belgijankom Žistin Enen.

"Ovo je najbolji dan u mom životu", istakla je Lijeva i izjavila da će iznenađujuću pobedu možda proslaviti i uz pivo.

"U Kini verujemo da će ti se, kada uspeš da se izboriš sa teškim trenucima, sreća kasnije osmehnuti", dodala je ushićena Li Na.

Venus Vilijams je u susretu sa Lijevom imala i servis za pobedu u drugom setu, ali je Kineskinja uspela da preokrene rezultat i dođe do pobede.

Problema je imala i mlađa sestra Vilijams, Serena, osvajačica 10 grend slem titula, koja je gubila sa 0:1 u setovima i 0:4 u gemovima u drugom delu igre.

"Iznenađena sam. Nisam očekivala da ću pobediti kada sam gubila sa 0:4. Već sam se oprostila od singla", navela je Serena Vilijams i priznala da je tokom meča počela i da planira povratak kući.

"Znam da to nisu šampionske misli, ali sam zaista pomislila da bih, ako danas izgubim u singlu, a ne pobedim ni u dublu, već u petak mogla da budem u avionu za povratak kući. To nisu stvari o kojima bi trebalo da razmišljate tokom meča", dodala je Vilijamsova.

Pogledajte još