De La Hoja organizuje borbe za Mejvedera

LOS ANĐELES, 27. januara 2010. (Beta) - Bivši bokserski šampion Oskar De La Hoja izrazio je uverenje da će njegova menadžerska agencija uskoro uspeti da za maj ugovori borbu Flojda Mejvedera juniora i Šugar Šejna Mozlija.

Plan De La Hoje je da Mejvedera potom ukrsti i sa Menijem Pakijaom.

"Ta borba mora da se održi. Previše je velika da je ne bi bilo. Moramo samo da prebrodimo jednu prepreku", kazao je De La Hoja misleći na duel Mejvedera i Pakijaoa.

Dogovor o meču Mejvedera i Pakijaoa ranije ovog meseca propao je zbog sukoba o načinu na koji bi bokseri bili testirani na doping. Mejveder će zato 1. maja, verovatno u Las Vegasu, boksovati sa Mozlijem.

"Ta borba bi zaista mogla da boks podigne na viši nivo, jer će se sastati dva velika američka borca", rekao je De La Hoja, koji rukovodi agencijom Golden boj promoušns (Golden Boy Promotions).

Bez obzira na ishod tog meča Mejveder će, po mišljenju De La Hoje, u jednom trenutku morati da se sastane sa Pakijaom, koji će se 13. marta u Dalasu boriti sa Džošuom Klotijem.

"Zašto ne biste želeli da zaradite 40 miliona dolara", zapitao se De La Hoja, koji podržava stav Mejvedera da se bokseri strožije testiraju na doping, iako lično nije u dobrim odnosima sa američkim borcem.

De La Hoja je i sam tokom bokserske karijere imao mečeve sa borcima koji su kasnije priznali da su bili dopingovani. Fernanda Vargasa je i pobedio 2002. godine, dok je 2003. izgubio upravo od Mozlija, kome je sada oprostio i sada ga zastupa.

"To je savršena prilika za nas borce da svetu kažemo da nemamo šta da krijemo... Ovde se ne udara loptica palicom, ovde se ne trči. U ringu su naši životi u pitanju", istakao je De La Hoja.

Bivši svetski šampion zato je ubeđen da će Pakijao pristati da Mejvederove uslove i detaljnije testove.

"Javnost će ga naterati da se predomisli", ocenio je De La Hoja i dodao da je siguran da i Mozli neće imati ništa protiv testova, iako je priznao da je 2003. godine koristio steroide.

"Verujem da će Mozli uhvatiti Mejvedera za ruku i reći: 'Vodi me u laboratoriju'. I ja ću biti prvi koji će mu aplaudirati", naveo je.

De La Hoja, međutim, nema toliko razumevanja za bivšeg šampiona u velter kategoriji Antonija Margarita, koji je suspendovan pošto je pred januarsku borbu sa Mozlijem rukavice vezivao na nedozvoljen način kako bi pojačao efekat udarca. Antonio Margarita sada pokušava da ponovo izdejstvuje boksersku licencu.

"Gadi mi se... Ako si varao pogrešio si i trebalo bi da budeš suspendovan doživotno", ocenio je De La Hoja.

Pogledajte još