SVE ŠTO NISTE ZNALI O PREDSEDNICI PARLAMENTA: Maja Gojković o hidžabu, baletu i usamljenosti

I pored brojnih obaveza koje ima kao predsednica Skupštine, Maja Gojković rešila je da krene na časove baleta.

- Ozbiljno se pripremam za časove klasičnog baleta, planiram da mu se vratim. Ti časovi su moja velika strast - rekla je Maja Gojković tokom gostovanja u emisiji "150 minuta".

Osim baleta, opušta je i kafica.

- Posle skupštine mi prija da sama skuvam kafu i da se opustim uz klasičnu muziku, iako sam odrasla uz tvrđi rokenrol. Ples je moja ljubav - istakla je Maja.

Savka Gojković, mama Maje Gojković, pre nekoliko meseci je zapalila društvene mreže kada se pridružila Instagramu.

- Mama je na Instagramu, ali je nešto pokvarila pa je ovih dana nema. Ima 2.500 pratilaca. Puni 83 godine, a ja sam preko medija saznala da je moja mama na Instagramu - prokomentarisala je Maja.

Predsednica parlamenta je izazvala veliku pažnju javnosti kada je 2015, prilikom posete Iranu, nosila hidžab.

- Ponovo bih to uradila kada bih išla u službenu posetu nekoj zemlji. Ne mislim da je to bilo previše. Mogla sam da nosim maramu ispod koje su mogle da se malo vide šiške i onda bih manje razmišljala o tome šta ću ja u tom važnom političkom trenutku da kažem sagovornicima koji su veoma uvaženi. A onda sam primetila da sve ove svoje žene koje ne moraju toliko da razmišljaju nego razmišljaju o tome kako će ispasti na fotografijama svetskih medija, stalno povlače rukom te marame jer moraš da poštuješ protokol i onda sam ja izabrala apsolutno jednu strožiju varijantu hidžaba da bih oslobodila svoj mozak - ispričala je Maja, koja je dodala da je nisu uvredili korisnici društvenih mreža koji su je ismevali.

Iako je priznala da zbog politike mnoge stvari nije stigla da uradi u životu, tu žrtvu smatra potrebnom. Ipak, dešavalo joj se da se u poslu oseća usamljeno.

- To je bilo pre nekoliko meseci kada sam imala incident u skupštinskoj sali, pomislila sam da sam usamljena u poslu koji radim. Ali privatno nisam. Samo ljudi koji su prazni mogu da budu usamljeni. Možeš biti sam, ali ne i usamljen. To sam naučila od mame - ispričala je Maja Gojković.

Izvor: Blic

Pogledajte još