FESTIVAL ULIČNIH SVIRAČA POZIVA UMETNIKE DA SE PRIJAVE ZA UČESTVOVANJE U OVOGODIŠNJEM PROGRAMU

Poziv je upućen pojedincima, sastavima i trupama koji/e svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici.

17. Festival uličnih svirača održaće se od 1. do 3. septembra 2017. u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u Novom Sadu. Verujući da grad čine ljudi i da zajedno možemo da transformišemo gradske prostore, i ove godine nastavljamo prošlogodišnju inicijativu za revitalizaciju Podgrađa Petrovaradinske tvrđave. Tako učestvovanje na Festivalu uličnih svirača dobija i novi plemeniti smisao oživljavanja Gradića kao geografsko-kulturnog preseka onoga što je Novi Sad bio nekada i onoga što bi naš grad mogao biti.

PROPOZICIJE ZA UČESTVOVANJE

Festival uličnih svirača već 17 godina neguje duh ulične umetnosti, ne ograničavajući žanr niti medij u kojem se umetnik/ca izražava, i ne deleći umetnost na elitnu i popularnu. Pravo da se prijave na konkurs imaju svi - pojedinci/ke, grupe ili trupe koji/e svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici. I ovogodišnji Festival će svoj koncept prilagoditi Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, te će bine biti male a izvođači i publika biti u istoj ravni, kako i priliči baroknom Gradiću.

Na Festival su dobrodošli/e scenski umetnici/e iz svih umetničkih ili izvođačkih polja.
U skladu sa potrebama umetnika/ca kao i mogućnostima Festivala, ove godine nudimo više kategorija za prijavljivanje i učestvovanje na Festivalu uličnih svirača:

1. Učesnici/e sa pokrivenim troškovima (gde su pokriveni troškovi puta, smeštaja i honorara po ugovoru). U ovoj kategoriji će biti odabrano deset učesnika/ca.
2. Učesnici/e sa delimično pokrivenim troškovima (gde su pokriveni troškovi smeštaja)
3. Učesnici/e bez pokrivenih troškova (kojima će biti obezbeđeno mesto za nastup)

Napomene:
● Učesnici/e koji su odabrani/e putem konkursa imaju pravo da ostvare zaradu od nastupa u duhu tradicije ulične umetnosti, postavljanjem obrnutog šešira za dobrovoljne priloge publike.
● Deo programa Festivala uličnih svirača će biti bukiran od strane selektora.

Uslovi za prijavu:
● Uz prijavu na konkurs, neophodno je priložiti minimum dve i maksimalno četiri fotografije u viskoj rezoluciji (minimum 1 MB) kao i tehnički zadovoljavajući video snimak nastupa sa kojim konkurišete (sa Youtube-a i sličnih onlajn platformi)
● Kratka biografija učesnika/ce, grupe ili trupe (do 3000 karaktera)
● Aplikacije koje ne budu popunjene u skladu sa zahtevima neće biti uzete u razmatranje.

Prijave za konkurs poslati najkasnije do 1. juna 2017. Rezultati konkursa će biti poznati 1. jula 2017. Svi umetnici/e koji budu izabrani za učestvovanje na Festivalu će biti lično obavešteni o tome.

Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu Festivala uličnih svirača, kao i u sredstvima javnog informisanja.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.