Prvi "Festival ljubavi" u Novom Sadu otvara se večeras u 19h na Trgu slobode!

Manifestaciju će otvoriti član Gradskog veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić, a prisutnima će se obratiti i predstavnici projekta “Evropska prestonica kulture 2021”.

“Festival ljubavi” počeće puštanjem balona u obliku srca, a pozivamo sve roditelje da povedu decu na Trg slobode kako bi zajedno ovim simboličnim činom otvorili manifestaciju posvećenu ljubavi.

Nakon svečanog otvaranja na bini će nastupiti bend „Kal“, urbani romski bend iz predgrađa Beograda, kako sami sebe opisuju. Muzički stil koji je ovaj bend kreirao zapadni kritičari su nazvali Rock’n”Roma i to svakako najbolje oslikava njihovu muziku. Od 2006. godine do sada u inostranstvu su odsvirali preko 600 koncerata. Nastupali su na najznačajnijim domaćim, evropskim i svetskim festivalima i postigli zavidnu evropsku karijeru. Dovoljno je reći da su svirali na festivalima poput Roskildea u Danskoj, Fuzion Festivala u Berlinu, Pepsi Sziget Festivala u Budimpešti kao i na domaćem EXIT Festivalu.

Za kraj večeri slušamo muziku po izboru DJ sa O radija.

Novi Sad – prestonica ljubavi” glavna je tema “Festivala ljubavi” koji se organizuje u susret praznicima Dan zaljubljenih, Sveti Trifun i Dan žena, a trajaće do 9. marta.

Na Trgu slobode biće postavljena jedinstvena konstrukcija od različitog cveća - Nestea Flower Wall, na kojoj će parovi moći da okače katanac ljubavi, a isti da kupe u suvenirnici. U drvenim kućicama naši izlagači ponudiće različit program – suvenire, vino, slatkiše, toplu čokoladu, poklone…

Tokom „Festivala ljubavi“ posetioci će na panoima imati priliku da vide fotografije novosadskih autora sa temom „Ljubav“, kao i slike poznatih Novosađanki i fotografije iz novosadskih ateljea s kraja 19. i početkom 20. veka, u saradnji sa Galerijom Matice srpske, Muzejom Vojvodine, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog i Muzejom grada.

Novosadski vajari i studenti vajarstva predstaviće svoja umetnička dela sa temom „Ljubav“. Sva dela biće prodata na aukciji, a novac od prodaje doniran Prihvatilištu za beskućnike u Futogu.

Sve detalje pratite na zvaničnoj Facebook stranici –Festival ljubavi Novi Sad ili zvaničnom sajtu www.color.rs/love2017. Festival organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.