Slavimo ljubav: Otvoren "Festival ljubavi" na Trgu slobode!

Prisutnima su se obratili član Gradskog veća Novog Sada, zadužen za kulturu Dalibor Rožić i upravnica Galerije Matice srspke i predsednica Fondacije "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture", Tijana Palkovljević Bugarski.

Nakon njihovih obraćanja, najmlađi su u vazduh pustili 221 balon u obliku srca sa porukama ljubavi koje su ispisali.

Prisutni su do 22h uživali prvo u nastupu benda "Kal" koji je svojim uvek veselim ritmovima razmrdao publiku, a nakon toga u muzici po izboru DJ sa O radija.

Narednih mesec dana na Trgu slobode slavićemo ljubav, a za sve koji su zaljubljeni, pripremili smo jedinstvenu konstrukciju “Nestea Flower Wall” na kojoj će moći da okače katanac ljubavi, koji se kupuju u suvenirnici. Takođe, tu je i veliko srce, takozvani “Love Gate” u kojem će parovi moći da se slikaju, a za sve koji vole konje i vožnju fijakerima, ponovo će svakodnevno imati priliku da se voze od 17-21 sat.

"Festival ljubavi" ima i humanitarni karakter, jer su studenti vajarstva Akademije Umetnosti u Novom Sadu i drugi novosadski vajari izložili svoje skuplture na temu “Ljubav” koje će kasnije biti prodate na aukciji, a čiji će prihod otići u prihvatilište za beskućnike u Futogu.

U toku trajanja festivala imate priliku da vidite slike čuvenih Novosađanki koje su rezultat divne saradnje sa Galerijom Matice srpske, Spomen- zbirkom Pavla Beljanskog, Muzejom Vojvodine i Muzejom grada, kao i radove novosadskih fotografa na temu "Ljubav".

"Festival ljubavi", u organizaciji Color Press Grupe i kompanije "Ninamedia" traje do 9. marta, a sve informacije možete saznati na zvaničnom sajtu www.color.rs/love2017 i Fejsbuk stranici - Festival ljubavi Novi Sad.

Pogledajte još