Neprihvatljiva netrpejivost zbog različitosti

BEOGRAD, 27. januara 2010. (Beta) - Na Spomenik žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu na Starom sajmištu u Beogradu, gde je bio nacistički logor, predsednik Srbije Boris Tadić, predstavnici Grada Beograda, Saveza jevrejskih opština Srbije i članovi diplomatskog kora položili su u sredu vence povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta.

Polaganju venaca i odavanju počasti žrtvama prisustvovali su preživeli i potomci žrtava holokausta. Podsećajući na masovna hapšenja, progone, ubistva i istrebljenje Jevreja tokom Drugog svetskog rata, Tadić je rekao da Srbija nikada neće pristati na uništavanje drugih samo zato što su različiti, što su pripadnici druge etničke, nacionalne, verske ili političke grupe. "Neprihvatljiva nam je netrpeljivost kojoj smetaju ove razlike", istakao je predsednik Srbije.

Ambasador Izraela Artur Kol rekao je da je Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta vreme za promišljanje i vreme kada se sagledava šta se može dogoditi ako se rasizam, predrasude i mržnja ne zaustave.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.