NURDOR i Festival ljubavi obeležiće Svetski dan dece obelele od raka!

Proslavu ljubavi počeli smo još juče kada su nam parovi venčani u 2016. otkrili u kvizu koliko se poznaju. I ne samo otkrili, već pokazali da se odlično poznaju, jer je borba za treće mesto trajala nekoliko krugova. Troje najuspešnijih parova dobili su putovanje na Kopaonik i vaučere za salsu.

Sutra, 15. februara, povodom Svetskog dana dece obolele od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR organizovaće na Trgu slobode humanitarni skup koji će početi programom u 12h. „Festival ljubavi“ tehnički je podržao ovu humanitarnu akciju, a pored tehničke pomoći Ergela Bulić provozaće u fijakeru roditelje i decu, a naši zakupci će donirati deo zarade.Tačno u 13 časova biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.

Među najvećim atrakcijama na Trgu slobode i dalje su “Love Gate”, ili ulaz na Trg slobode u obliku srca, “Nestea Flower Wall”, jedinstvena konstrukcija od prirodnog cveća na kojoj na 30 jezika piše “ljubav” i na kojoj možete zaključati svoju katancem koji se kupuje u suvenirnici. Piće ili hranu možete kupiti, ali i konzumirati u “Amstel kolibi” na Trgu slobode.

“Festival ljubavi” ima i humanitarni karakter, jer su studenti vajarstva Akademije Umetnosti u Novom Sadu i drugi novosadski vajari izložili svoje skuplture na temu “Ljubav” koje će kasnije biti prodate na aukciji, a čiji će prihod otići u prihvatilište za beskućnike u Futogu.

U toku trajanja festivala imate priliku da vidite slike čuvenih Novosađanki, kao i starih fotografija iz novosadskih atelja, koje su rezultat divne saradnje sa Galerijom Matice srpske, Spomen- zbirkom Pavla Beljanskog, Muzejom Vojvodne i Muzejom grada, ali i radove novosadskih fotografa na temu “Ljubav”.

“Festival ljubavi”, u organizaciji Color Press Grupe i kompanije “Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada, traje do 9. marta, a sve informacije možete saznati na zvaničnom sajtu www.color.rs/love2017 i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad.

Pogledajte još