T2 TRAINSPOTTING: NASTAVAK FILMA KOJI JE OBELEŽIO GENERACIJU!

Još nam je samo dva dana ostalo do filmskog događaja sezone! Od četvrtka, 16. februara Renton, Spud, Sik Boj i Begbi po prvi put nakon dugih 20 godina stižu nam na bioskopska platna širom sveta, pa tako i u Srbiju.

Ovog je vikenda u sklopu Berlinalea film T2 TRAINSPOTTING doživio svoju festivalsku svetsku premijeru, a mi vam ovim putem donosimo fotografije s crvenog tepiha i nezaboravne zabave nakon premijere. Uz to tu su i kratki prilozi o četvorici nezaboravnih narkomana koji će vam približiti njihove sadašnje živote, ali će vas i podsetiti na razloge zbog kojih smo ih toliko zavoleli.

MARK RENTON

Mark je ukrao preko 18 hiljada Evra i većinu vremena proveo je u Amsterdamu skrivajući se od svih koji su ga poznavali, ali i od samoga sebe. Njegov povratak šokantan je kako za sve njegove prijatelje i poznanike, tako i za njega samog, ali ono što je najvažnije je da je zavisnost o heroinu zamenio zavisnošću o endorfinu.

Marka Rentona tumači jedan od najpoznatijih britanskih glumaca Juan Mekgregor kojeg su uloge upravo u filmovima Denija Bojla ("Sasvim malo ubistvo" i "Trainspotting") izbacile u zvezdanu glumačku ekipu. Iako njih dvojica dugo godina nisu razgovarali delomično i zbog toga što se Mekgregor naljutio na Bojla što ga je ovaj preskočio za glavnu ulogu u filmu "Istok" i dodelio je Leonardu Dikapriju, obojica su rešili nesuglasice, a Mekgregor je već u par intervjua izjavio da sve te priče o njihovoj svađi spadaju u "bilo pa prošlo".BEGBI

Begbi je 20 godina proveo u zatvoru, ali i dalje je ostao onakav totalni luđak kakvog ga pamtimo. Njegov jedini cilj nakon izlaska iz zatvora je da pronađe Rentona i osvetiti mu se, što zapravo znači samo jedno: da ga ubije.

Begbija igra poznati britanski glumac Robert Karlajl, a prema sopstvenom priznanju to je ujedno i jedan od najpoznatijih filmskih likova koje je glumio do sada u karijeri: "Gde god bih se našao u svetu, u kojoj god državi – svi bi znali za Begbija. On je pomalo psihotičan, ali ga ljudi možda baš zato vole."

SPUD

Jedina osoba koja se ni nakon 20 godina nije nimalo promenila je Spud. I dalje je zavisnik, a šokira ga Rentonov povratak koji pokušava da ga izvuče na pravi put kupivši mu patike za trčanje.

U ulozi Spuda nalazi se Juan Bremner, glumac čiju performansu reditelj Bojl
opisuje kao "kombinaciju suptilnosti i eksplozivnosti". Bremner je za ponovno okupljanje ekipe izjavio: "Prvi dan snimanja bio je najemotivniji, gotovo je sve izgledalo nadrealno i mislim da smo svi bili pomalo previše emotivni. Pre dvadeset godina dobili smo veliki dar kad su baš nas odabrali da tumačimo ove likove, a danas se to čini još vrednije. Dobili smo ponovno priliku da radimo zajedno, snimamo scene i jednostavno provodimo vreme jedni sa drugima."

SIK BOJ

Prošlo je 20 godina, a Sik Boj je od teškog narkomana postao trgovac automobilima koji nosi lažne kapute, a žene koristi isključivo za seks. Njegov prvi susret sa Markom nakon više od dve decenije može se završiti samo na jedan način: tučom.

U ulozi Sik Boja našao se izraazito talentovan Džoni Li Miler koji ponavlja ulogu iz originalnog filma. Za okupljanje ekipe iza i ispred kamere izjavio je: "Oduvek sam govorio da nema potrebe snimati nastavak 'Trainspottinga' ako se u njemu ne okupi originalna ekipa i ako on svojom radnjom ne istraži velike teme. Kako je to biti stariji 20 godina? Šta si radio svo to vreme? Šta se dogodilo sa likovima i kakve su implikacije? Jedini način da se napravi nastavak nakon toliko dugo vremena jeste pozabaviti se realnošću ljudskih života."

T2 TRAINSPOTTING jedan je od najprimamljivijih bioskopskih filmova ovog meseca i svakako jedan od najznačajnijih filmskih događaja u posljednjih nekoliko godina. Kompletna ekipa iza i ispred kamere na čelu s redateljem Denijem Bojlom ("Milioner sa ulice", "127 sati") vratila se kako bi nam otkrila u šta su se pretvorili životi Rentona, Begbija, Sik Boja i Spuda koje smo upoznali sada već davne 1996. godine u jednom od najboljih i najuticajnijih britanskih filmova svih vremena – "Trainspottingu".

T2 TRAINSPOTTING u domaćim bioskopima možete pogledati od četvrtka, 16. februara!

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.