Jelena Galonić Zana

Beograđanka Jelena Galonić je završila srednju muzičku školu Mokranjac,odsek klavir i solo pevanje, sa svojih 19 godina postaje vokalni solista grupe Zana, a šest godina kasnije počinje da se bavi i pisanjem tekstova što za svoju grupu, što za svoje kolege. Uživa u starinama a za svoj dom kaže da je oaza svih koji žele da uživaju u momentu, što njeni prijatelji i potvrđuju. Jedan je od vlasnika "Zana studia", jednog od najboljih na prostorima Istočne Evrope, za koji kaže da je njena “druga kuća”.

Omiljena inostrana kuhinja i jelo? 
Definitivno Tajlandska kuhinja, jer je vrlo slična kuhinji koju kod nas zovu Kineska, lagana,mešavina slatko, slano kiselkastog ukusa, prosto ti posle nje ne treba desert.

Omiljeni restoran? 
“Klub knjizevnika” u Francuskoj ulici. Najlepša Beogradska bašta, dobro društvo, usluga, a na proleće su šumske jagode nezaobilazno iskušenje za koje bih se dobro posvađala da je još jedna porcija ostala..

Omiljeni kafić? 
“Diplomat” u ulici Srahinjića Bana. Živim prekoputa, a tvrdim da je u ovom kafiću najbolja kafa u gradu, vrlo često leti za vreme vikenda volim da tu jutarnju kafu popijem na miru, jer tada nema puno ljudi pa ne zvukova,a od mirisa se jedino moze osetiti lipa.

Da li pijete koktele i koje? 
Retko, bez obzira što je moja najbolja drugarica majstor u pravljenju istih, to je čak i njena profesija. Nisam tip žene koja voli slatka pića.

Omiljeno alkoholno piće? 
E, to je malo čudno kod mene. Moje alkoholno piće je stara, dobra, domaća rakija. Mislim da su me na to “navukli” Marina Tucaković i Žika, ali ako već nešto pijem, onda bolje da to bude prirodno,a ne “hemija”.

Gde je po vašem mišljenju najbolji provod u gradu? 
Ja retko izlazim. Čini mi se da i nisam najadekvatnija osoba da odgovori na ovo pitanje. Mesta na kojima sam se do sada najbolje provela su “Reka” u Zemunu, i jedno mesto koje nije toliko poznato a zove se “Babinska koliba” i nalazi se nadomak Beograda. Naravno da dobar provod ustvari isključivo zavisi od društva.

Koji je vaš omiljeni grad u svetu i zašto? 
Pariz pored Beograda. Žena se neopisivo glamurozno oseća u tom gradu, a na sebi ne mora imati ništa drugo sem osmeha, haljinice sa japankama, mapom, fotoaparatom... Grad-muzej prošlosti i budućnosti.

Omiljeni modni kreator? 
Nemam omiljenog modnog kreatora, sve što je sublimacija je za mene prava kreacija. Ako bih se opredelila za jednog, onda ne bih imala sopstveni pečat. Na kraju krajeva, bitan je ukus,a ne kreator.

Kakav je vaš stil života u jednoj reči? 
Kontrolisano hedonistički.

Šta je najvažnije u životu? 
Zdravlje, za sve ostalo mora malo da se mrdne i da se potrudi.

Omiljeni parfem? 
Više njih, leti je to Gucci 2, JLO Miami Gloy, Angel a zimi koristim - Chanel 5.

Koja vam je omiljena marka automobila i šta vozite? 
Žika i ja smo zaštitna lica Vitro Group Citroen-ovih vozila. Ranije sam vozila džip "hyundai galloper", ali od kad sam ušla u malu zmiju C2,shvatila sam sve prednosti ovog “zmaja”. Savršen za ženu u gradu.

Kojim sportom se bavite, a kojim biste voleli? 
Četrnaest godina se rekreiram step aerobikom. Idealna stvar za odmaranje nerava i zatezanje “guze”. Tenis je još jedan sport koji jako volim, ranije sam ga upražnjavala, skoro deset godina, ali je jako teško naći sparing partnera ženi..

Kakve satove volite, digitalne ili klasične i zašto? 
Satovi su za mene na žalost nužno zlo, ali ako već moram da ih nosim, onda su to klasični satovi sa kazaljkama, verovatno zato što sam osoba koja više voli klasično od modernog. 

Da li verujete u ljubav na prvi pogled? 
Da, ali takvo iskustvo u svom životu još nisam imala…

Šta je vaš najbolji afrodizijak? 
Šarm i smeh

Šta mislite o sex-u za jednu noć? 
Za mlađe, ali u današnje vreme ne preporučujem..

Ko je po vašem mišljenju najseksipilnija muška i ženska osoba sa javne scene? 
Bred Pit i Andjelina Džoli

Vaša formula za uspeh? 
Talenat 30%, rad 50%, sreća 20% = Uspeh. PS: Opet nije garantovano..

Ko je idealna žena/muškarac? 
U životu takve osobe ne postoje. Sama reč kaže IDEALNO. Ne možemo tražiti da takve osobe zaista budu stvarne. Možemo samo da budemo srećni ako možemo da živimo sa manama neke nam drage osobe.

Šta je za vas hedonizam?
Sam život. Mi smo kovači svoje sreće, a samim tim moramo naučiti da uživamo u svemu što nas okružuje, onda će i loše stvari u životu biti manje naporne. Njih treba da shvatimo kao iskustva iz kojih treba izvući pouku, okrenuti na dobro. Tada ceo život postaje jedno uživanje.

Da li ste tetovirani, šta mislite o tome i šta biste tetovirali na svom telu? 
Nemam nijednu tetovažu na sebi. Verovatno zbog toga što ne znam koji bi simbol ili reč mogao da definiše moju ličnost ili život Ili možda zbog toga što kad sebe zamislim kao baku svoje buduće dece ne znam kako bih mogla da njima objasnim svoj postupak..

Da li imate poroke i koje?
Pa, verovatno svoj kontrolisani hedonizam…

Pogledajte još