Srbija u najjačem sastavu dočekuje Rusiju

BEOGRAD, 27. januara 2010. (Beta) - Selektor reprezentacije Srbije Dejan Vraneš objavio je spisak igračica za duel sa Rusijom u prvom kolu Svetske A grupe FED kupa, a na njemu se nalaze i dve najbolje rangirane teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović.

Pored Jankovićeve i Ivanovićeve, selektor Srbije na spisak je uvrstio Bojanu Jovanovski i Anu Jovanović, a na pripremama nacionalnog tima učestvovaće i 16-godišnja Aleksandra Krunić.

"Sastav naše reprezentacije je isti kao od pre godinu dana kada smo prvi put u istoriji odigrali Fed kup meč u Beogradu. Pre godinu dana savladali smo Japanke, sada nam predstoji duel sa Ruskinjama u koji ulazimo maksimalo motivisani da nastavimo šampionski pohod ka tituli FED kupa, što nam i jeste krajnji cilj", istakao je Vraneš u izjavi dostavljenoj medijima.

On je naveo da Rusija ima veliki broj kvalitetnih igračica, zbog čega selektor Šamil Tarpiščev može da napravi veliki broj kombinacija u ekipi.

"Selektor Rusije je pre desetak dana najavio dolazak Klejbanove, Pavljučenkove, Vesnine i Duševine, ali verujemo da će u našu prestonicu stići u jačem sastavu. Imamo najtežeg mogućeg protivnika, ali spremni smo za sve izazove", poručio je Vraneš.

Selektor Srbije dodao je da očekuje veliku podršku publike u Beogradskoj areni.

FED kup reprezentacija Srbije okupiće se u Beogradu u ponedeljak, 1. februara.

Duel prvog kola Svetske A grupe FED kupa između Srbije i Rusije igra se 6. i 7. februara u Beogradu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.