U toku upis u Školu za novinare - Aleksandar Filipović: Radujem se novim predavanjima i novim poznanstvima!

Color Press Grupa kao najveći izdavač magazina u regionu sa 64 izdanja i 11 internet portala i 70 konferencija i različitih događaja u 6 republika bivše Jugoslavije, svake godine zapošljava određen broj novih novinara i urednika koji kasnije rade na nekom od projekata i izdanja unutar grupe. Prednost pri zapošljavanju imaju kanidati koji prođu Školu za novinare i urednike CPG u kojoj polaznici kroz 55 časova u toku tri meseca prolaze sve najznačajnije segmente rada unutar sistema kompanije i prilagođavaju se za način rada u showbizz i lifestyle magazinima čijim izdavanjem se CPG bavi.

Iz svake generacije 4-5 najuspešnijih polaznika dobije posao u CPG. Sve informacije o upisu pronađite na zvaničnom sajtu www.novinarskaskola.rs

Razgovarali smo sa Aleksandrom Filipovićem, voditeljem i urednikom emisije "Tabloid" na RTV i dugogodišnjim predavačem u Školi za novinare i urednike CPG.

Za šta su polaznici, iz vašeg dugogodišnjeg novinarskog iskustva, najviše zainteresovani?

- Meni se jako sviđa što su u pitanju mladi, pametni, snalažljivi ljudi. Da su svesni u kom vremenu žive. Da su čvrsto na zemlji. Da imaju novinarsku radoznalost, ali da fenomenalno razlikuju prave od lažnih vrednosti. To su mladi ljudi koji traže svoje mesto u medijskom prostoru.

Sa mnogim polaznicima ste postali, možemo slobodno reći, prijatelji. Da li je to jedna od prednosti ovog kursa, neposrednost i opuštenostu u učenju i radu?

- Polaznici CPG grupe uvek znaju da mogu da se oslone na mene. Drago mi je da im spadam u omiljene predavače. Ne pravim oko sebe nikakav lažni sjaj zvezde... i nekog tv stara. Kolega sam, dobronameran.. Takve volim i da pozivam u goste u mojoj emisiji. Drago mi je što sam sa mnogim mladim ljudima postao prijatelj.. Mladost i mene čini modernijim i više u trendu.

Šta biste poručili budućim polaznicima CPG škole za novinare?

- Moja poruka je da se radujem novim predavanjima. Da spreme dobra pitanja i svoje biografije. I da će prvih pet minuta da se predstave. To će biti mini improvizacija kao da ste na audiciji na televiziji. I taj prvi susret i utisak je jako jako bitan...

Časove grupama od 12 do 15 polaznika drže dugogodišnji urednici, redaktori i novinari Color Press Grupe Lidija Ćulibrk, Jelena Bačić-Alimpić, Robert Čoban, Mirjana Pantoš, Angelina Čakširan, Aida Bajazet, Žikica Milošević, Jasmina Ubiparip, ali i kolege iz drugih medija:Aleksandar Filipović, Jakša Šćekić, Marina Kosanović, Vesna de Vinča, Eržika Pap Reljin, Branka Opranovići mnogi drugi.

Časovi se održavaju subotom od 10,00 do 15,15 u prostorijama Ninamedie, Vojvode Mišića 9, Novi Sad.

Sve informacije pronađite na zvaničnom sajtu www.novinarskaskola.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.