DIVA U BEOGRADU: Monika otkrila kako joj je Kusturica pomogao nakon razvoda!

- Hvala vam na dočeku, odlično se osećam, radujem se večerašnjoj premijeri - rekla je ona za "Blic" po dolasku na aerodrom gde ju je čekao veliki broj predstavnika medija i obožavalaca.

Ipak, nije se zadržavala već je odmah ušla u automobil i napustila aerodrom.

Prva adresa Monike Beluči nakon dolaska u Beograd bila je Skupština grada, gde ju je ugostio gradonačelnik srpske prestonice Siniša Mali.

Zajedno sa njom bili su i Emir Kusturica i Sloboda Mićalović, sa kojima čuvena glumica igra u filmu "Na mlečnom putu".

- Veoma sam srećna što sam u vašoj zemlji. Upoznala sam sjajne ljude tokom tri godine koliko sam snimala ovde. Drago mi je što naš film otvara festival i čast mi je. Želim Festu dug život i neka ima mnogo uspeha - rekla je Monika.

Iako je za potrebe filma naučila srpski, ona se ovog puta prisutnima na konferenciji za medije obratila na francuskom jeziku.

- Kada čovek upozna osobu kao što je Monika, ne samo vizuelnim efektima nego i duhovno. Ona je po prvi put bila u jednom filmu od glave do pete. U blatu, skakala iz aviona, valjala se u senu... To je jedan odnos u kojem su razmenjivane plemetice čestice - rekao je Emir Kusturica o saradnji sa slavnom glumicom.

Ona je dodala da je s oduševljenjem prihvatila poziv slavnog reditelja da sarađuju.

- Bila sam presrećna kad me je Emir pozvao, jer cenim njegov rad. Važno je što Emir poštuje žene jer je napisao sjajne uloge za Slobodu i mene. Snimanje je fizički bilo zahtevno i sa Emirom nikad nije dosadno. Ne zovemo ga džabe profesorom. Mnogo sam naučila iz saradnje sa njim. On je kompletan umetnik - kazala je Monika, i dodala da joj je poziv Emira Kusturice za angažman u ovom filmu stigao u periodu kada se razvodila od supruga Vensana Kasela.

- Emirov poziv je stigao u vrlo specifičnom trenutku u životu i mislim da je divno što se on usudio da napravi jednu priču o ljubavi koja je svašta prošla. Izuzetno cenim što Emir voli i ceni žene i to pokazuje u svojim filmovima. On je napravio novi pristup ženskim ulogama. I napravio veću dugovečnost ženskim likovima.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.