Dragan Vukanić predsednik opštine Voždovac

BEOGRAD, 27. januara 2010. (Beta) - Dragan Vukanić iz Srpske napredne stranke izabran je u sredu za predsednika opštine Voždovac, a za njegovog zamenika Dragan Čović iz Demokratske stranke Srbije.

Glasanju su prisustvovala 32 odbornika iz vladajuće koalicije koju čine naprednjaci, DŠ i Nova Srbija i svi su glasali za izbor Vukanića i Čovića. Odbornici Socijalističke partije Srbije i odbornici "Za bolji Voždovac" nisu prisustvovali glasanju.

Raspravu o njegovom izboru za predsednika opštine obeležila je burna polemika odbornika Demokratske stranke (DS) i naprednjaka o incidentu u kojem je Vukanić učestvovao pre sedam godina u dečijoj bolnici u Tiršovoj ulici u Beogradu, kao i napuštanje sednice opozicionih odbornika.

Navode o tuči u operacionoj sali pokrenili su odbornci DS-a koji su čitali novinske tekstove iz tog perioda, a njihove optužbe negirali su naprednjaci koji su rekli da incident nije bio u operacionoj sali i tražili od DS-a da uz argumente a ne novinske tekstove, osporavaju kandidaturu.

Pogledajte još