NEPISANO PRAVILO: Zašto se princ Vilijam i princeza Kejt nikada ne drže za ruke?

Robin Kermode, stručnjak za govor tela i osnivač kompanije za komunikacije Zone2.co.uk, tvrdi da su Vilijam i Kejt, koji su u braku gotovo šest godina, uzor pronašli u ponašanju njegove bake, kraljice Elizabete.

- Kraljica se retko drži za ruke sa svojim suprugom i čini se da je to nepisano pravilo i drugih pripadnika kraljevskih porodica - rekao je Kermod.

Jasno je da su Vilijam i Kejt emocionalno jako bliski, ali čini se da na službenim događajima nemaju potrebu da svima pokazuju svoju ljubav.

- Ostavljaju pojam snažnog para čiji su članovi nezavisni jedno od drugog i nemaju potrebu da celom svetu pokazuju svoju ljubav - dodaje.

Otkrio je da je s porastom Kejtinog samopouzdanja kod protokolarnih obaveza pao i broj već u početku retkog držanja za ruke. Kermod tvrdi da poznati parovi koji se drže za ruke time poručuju da su i dalje zajedno, uprkos svemu.

- Videli smo taj gest kod političara i poznatih koji imaju bračnih problema. Kako bi dokazali da je s njima sve u redu, drže partnera za ruku - istakao je.

Dodao je da Donald Tramp koristi svoja rukovanja kao mamac za još fotografija.

Izvor: B92

Pogledajte još