fbpx

Smenjeni odgovorini za fijasko na dodeli Oskara!

Predsednica akademije, Čeril Bun Ajsaks, rekla je za AP da se preispituje saradnja američke filmske akademije sa tom firmom.

Dvoje službenika iz firme PwC, Brajan Kulinan i Marta Ruiz, bili su zaduženi za pobedničke koverte na ceremoniji dodele Oskara u subotu.

Kulinan je u bekstejdžu putem tvitera slao fotografiju glumice Eme Stoun samo par minuta pre nego što je voditeljima ceremonije, Vorenu Bitiju i Fej Danavej, predao pogrešan koverat o tome koji je film proglašen za najbolji.

Bun Ajsaks kaže da je to skrenulo Kulinanovu pažnju i dovelo do greške. Firma "PwC", koja je zadužena za prebrojavanje glasova kao i za koverte sa imenom pobednika na dodeli Oskara već više od 80 godina, izvinila se zbog ovog incidenta.

Kada su predstavnici firme shvatili da je došlo do greške, potrčali su na scenu da to isprave - ali prekasno, rekli su zvaničnici za AP. Ovogodišnju dodelu Oskara obeležila je zabuna do koje je došlo kada je Fej Danavej za najbolji film, umesto pravog pobednika "Mesečine", proglasila "La-La lend", a glumac Voren Biti je potom u bekstejdžu pojasnio šta se dogodilo.

Rekao je da je otvorio kovertu i da se zbunio kad je video na njoj piše "Ema Stoun. La-La lend", dodavši da je to jedna od najčudnijih stvari koja mu se ikad dogodila.

Izvor: Tanjug, B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.