Zimonjić i Nestor u finalu AO

BEOGRAD, 28. januara 2010. (Beta) - Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u finale Otvorenog prvenstva Australije pošto su  pobedili Dušana Vemića iz Srbije i Hrvata Ivu Karlovića sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

Zimonjić i Nestor će u finalu igrati protiv prvih nosilaca, Amerikanaca Majka i Boba Brajana, koji su u polufinalu bili bolji od nemačko-finskog dubla Mihael Kolman-Jarko Nieminen sa 6:1 i 6:4.

To će biti prvo finale na Australijan openu za Zimonjića, dok je 37-godišnji Kanađanin do sada tri puta igrao u finalu tog turnira sa Markom Noulsom i trijumfovao 2002. godine.

Zimonjić i Nestor su posle poraza u prvom kolu na turniru u Kataru vezali devet pobeda, uključujući i trijumf u Sidneju, kada su osvojili 17. zajedničku titulu.

Srpsko-kanadski dubl je prošle sezone osvojio devet titula, uključujući i trofej na Vimbldonu.

S druge strane braća Brajan, koji brane trofej, igraju šesto finale u Melburnu u poslednjih sedam godina i pokušaće da osvoje osmu grend slem titulu, ukupno 57.

Zimonjić i Nestor, drugi nosioci na turniru, do sada su igrali 11 puta protiv braće Brajan i ostvarili osam pobeda. Svaki put sastajali su se u finalima turnira.

Pogledajte još