Tribina namenjena bezbednom učestvovanju osoba starijih od 65 godina u saobraćaju

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Ninamedijom sprovodi kampanju namenjenu povećanju bezbednosti ove grupe učesnika u saobraćaju koja pored emitovanja video spotova, obuhvata i tribine za osobe starije od 65 godina. Tribine se organizuju u deset gradova u Srbiji sa ciljem podizanja svesti osoba starijih od 65 godina o bezbednom učestvovanju u saobraćaju.

Deo stanovništva koji se posebno izdvojio po ugroženosti u saobraćajnim nezgodama su osobe starije od 65 godina. Prema podacima, lica starija od 65 godina u Republici Srbiji, čine oko 18% ukupnog stanovništva, ali svaki četvrti poginuli u saobraćajnoj nezgodi je lice starije od 65 godina. Naime, oko 25% poginulih i oko 10% povređenih u saobraćajnim nezgodama su stariji od 65 godina.

Na tribini će predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, saobraćajni inženjer i predstavnik zdravstva održati kratko predavanje na temu bezbednosti saobraćaja i prevenciji koja se odnosi na bezbednost lica starijih od 65 godina u saobraćaju. Tribini će prisustvovati i Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić.

Posle predavanja, posetioci će imati priliku da postave pitanja predavačima, a nakon toga svim posetiocima tribine biće podeljeni pokloni (kišobrani, reflektujući prosluci i torbe).

Pogledajte još