POKLANJAMO ULAZNICE: Predstava "Sumnjivo lice" večeras u Bečeju i 14. marta u Beogradu!

Mlada autorska i glumačka ekipa, glasno postavlja pitanje Kos u to sumnjiva lica danas i zašto jesu?

O predstavi koja je rađena po, ali i o komadu Sumnjivo lice, reditelj kaže:

Sumnjivo lice je komad o vlasti, o želji za vlašću, ali i strahom od nje; o potrebi da te onaj ko je na vlasti voli, što dovodi do korupcije i cenzure. Ovo je takođe komad o komunikaciji unutar državnog aparata i činovnicima, koji nisu servis građana, već rade za sebe, smatrajući da su im pozicije u državnoj službi zagarantovane. U Srbiji se veruje da je vlast, lično vlasništvo, sa kojim svako radi šta želi i to je osnovni mehanizam po kome društvo funkcioniše. Sve su to teme koje su u našoj zemlji aktuelne već sto trideset godina, a novo pitanje koje postavljamo jeste pitanje medija, odnosno: vođenja države kroz medije.

Vojislav Arsić, reditelj


Savremeno Sumnjivo lice u režiji Vojslava Arsića, izvedbeni tekst i dramaturgiju potpisuje Milena Bogavac, svoju premijeru imalo je u junu 2015. godine. Od tada predstava punu sale i postavlja pitanja.

Prenosimo vam utiske Suzane Trninić o ovoj verziji Sumnjivog lice i preporučujemo vam predstavu.

“Svaka obrada Sumnjivog lica često se dočekuje sa skepsom šta novo može da ponudi i koji ugao da zauzme. Ova obrada je jedan nov potpuno savremen pristup adaptaciji književnog dela koji publiku ne ostavlja ravnodušnom. Ogoljena scena u kojoj dominira zvuk kroz songove i minimalistički pokreti upravo fokusiraju pažnju gledaoca. Značajno potsećanje na to kako je delo lutalo i jedva postavljeno na scenu, osim saznanja nekih važnih istorijskih činjenica upravo na najeksplicitniji način ukazuje koliko se stvari kroz decenije ne menjaju. Vlast ne voli kritiku i uvek je dočekuje na nož. Potpuno prilagođena sadašnjem trenutku kroz dijaloge iz dela postavlja niz pitanja sa kojima se suočava savremeno društvo.Percipira, ukazuje, ogoljava to je ono što je utisak ove predstave. Važnost ovakvih dela je da podstakne na razmišljanje, da suoči sa očiglednim i natera gledaoca da sebi postavi pitanje u kakvom drustvu živimo?”


Cilj ove predstave nije samo da konstatuje stanje stvari, već i da postavi pitanje: zbog čega su one nepromenjive? Ima li ovo društvo želju da se menja? I šta je to što nas navodi da beskonačno mnogo puta ponavljamo iste greške? U predstavi igraju: Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Isidora Simijonović, Đorđe Živadinović Grgur, Marko Panajotović, Uroš Novović, Aleksandar Jovanović, Aleksandar Vučković i Predrag Vasić

Za više informacija o Reflektor teatru i predstavi, posetite sajt: www.reflektorteatar.rs

Prvih dvoje posetilaca portala nadlanu.com koji se jave sa podacima na mejl jelena.jovicic.cpg@gmail.com, dobiće dve ulaznice za večerašnju predstavu u Bečeju i dve za izvođenje u Beogradu.

Pogledajte još