Saša ilić: Imam kvalitet za Partizan

Nekadašnji kapiten Partizana, a kasnije prvotimac Selte, Galatasaraja, Salcburga i Larise, ponovo je postao član crno-belog tima. Ilić je u zimskom prelaznom roku parafirao ugovor na 2.5 godine, nakon čega će najverovatnije i završiti fudbalsku karijeru.

Dugo se pričalo o tvom povratku, zašto do toga nije došlo ranije?
- Već dve godine to pominjemo, pošto toliko traju i moji problemi u Salcburgu. Trebalo je vremena da se neke stvari poklope i konačno je došlo do raskida ugovora, na obostrano zadovoljstvo. U međuvremenu je došlo do dogovora sa ljudima iz Partizana, i sada sam opet tu.

Kakvi problemi su postojali?
- To su sve bili neki nefudbalski razlozi. Došao sam u ekipu na preporuku čoveka koji je dan posle potpisivanja ugovora otišao. Problemi su bukvalno odmah krenuli. Ali, ne bih se sada osvrtao na to.

U kakvoj si trenutno formi, pošto nisi intenzivno igrao dve sezone?
- Ne bih se vraćao u Partizan da mislim da ne mogu da pomognem timu u borbi za trofeje. Pauza jeste ostavila trag, ali drago mi je što sam došao u trenutku kada imamo još mesec i više za pripreme, što je dovoljno da se spremim i pružam partije kakve sam očekujem, ali i kakve od mene očekuju navijači.

Kakve su ambicije nakon povratka?
- Svaki igrač koji ode iz Partizana ima želju da se u nekom trenutku karijere ponovo vrati. Mislim da je ovo vreme za mene dobro, pošto nisam toliko star, tako da sam jako zadovoljan.

Koliko poznaješ sadašnji tim Partizana?
- Svaki put kada sam imao vremena, gledao sam utakmice Partizana. Poznajem većinu igrača, a sa nekima sam i igrao, sa Krstajićem, Đorđevićem, Ćirkovićem... Mislim da mi neće biti veliki problem da se uklopim u igru, pošto su to sve moji drugovi, i zaista ću se potruditi da to bude što pre.

Kakvo mišljenje imaš o Moreiri? Ti si nekada bio pokretač Partizana, a sada je to on.
- Moreira je jedan od najznačajnijih igrača Partizana u protekle dve godine. Osvojio je sa timom dve duple titule i imam o njemu izuzetno visoko mišljenje. Ja sam sada nov u Partizanu i zaista ću se potruditi da se prilagodim zahtevima igre. Sa druge strane, mislim da imam kvalitet koji još može da unapredi igru Partizana. Sve igrače cenim, a Moreiru posebno.

Da li očekuješ ponovo skandiranje navijača sa Juga „Ilić kapiten“?
- O tome sada ne razmišljam. Jedini cilj mi je da se spremim na najbolji mogući način.

Da li imaš neki komentar vezano za dešavanja sa bivšim kapitenom, Đorđevićem?
- Nas dvojica smo u Partizanu zajedno igrali dve godine. Privatno se odlično slažemo, a cenim ga dosta i kao fudbalera. Nikada nisam želeo da se mešam u politiku kluba, pa neću to uraditi ni sada. Žao mi je što se to dogodilo, zbog druga i igrača, ali mislim da pitanje nije za mene.

Da li si razmišljao o povratku u reprezentaciju?
- Ne u ovom trenutku. Nemam pravo, pošto skoro dve godine nisam igrao. Potrudiću se da dobro igram u Partizanu, a šta će biti kasnije o tom, po tom.

Da li se sećaš nekadašnjih rekorda koje si beležio, po broju odigranih utakmica i postignutih golova?
- Naravno da se sećam, ali sada ne pamtim kada sam dao poslednji gol. U Partizanu sam postigao preko 100 prvenstvenih golova. U Galatasaraju je bilo 22 ili 23.

Od tebe se dosta očekuje na Evro sceni, da li si spreman i na te izazove? Poslednji veliki rezultati su bili dok si ti igrao za Partizan.
- Mislim da sada moramo biti fokusirani na to da prestignemo Zvezdu u prvenstvu. Želimo treću uzastopnu titulu, a posle toga ćemo se usmeriti i ka Evropi. Ne bih išao previše u budućnost, pošto su nam narednih 4-5 meseci jako važni. To su domaća takmičenja, prvenstvo i Kup, i želimo da se ponove prethodne dve godine.

Ugovor je potpisan 22. januara, a dres koji je Ilić nekada nosio i koji će ponovo nositi u Partizanu je sa brojem 22. Zanimljiva simbolika će "crno-bele", zajedno sa Sašom Ilićem, možda vratiti na put stare slave, kada je Partizan igrao i u Ligi šampiona.

Katarina Stojković
28. 1. 2010.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.