RAMPA: Ukrajina zabranila Rusima nastup na Evroviziji!

Ukrajinska obaveštajna agencija objavila je da je sporno to što je Julija nastupala u Kerču na Krimu 2015, godinu posle ruske aneksije. Ukrajina je zabranila ulazak u zemlju svima koji su, po njihovom mišljenju, ilegalno boravili na tom poluostrvu. Čini se da izuzetak nije ni ruska predstavnica, a Rusi su i pre zabrane najavljivali da će bojkotovati takmičenja.

Rusija je prošle godine oštro protestovala zbog pobede ukrajinske predstavnice Džamale s pesmom "1944" koja govori o Staljinovom proterivanju Tatara s Krima.

Julija je od detinjstva vezana za invalidska kolica, a šira javnost upoznala ju je pre tri godine na otvaranju Paraolimpijskih igara u Sočiju, ali i u ruskom "Iks faktoru", kada je pevala "Molitvu" Marije Šerifović.

Ulazak u Ukrajinu bi mogao biti zabranjen i jermenskoj učesnici takmičenja Evrosong Arcvik Artunjan zbog njene ranije posete Krimu, objavila je radio-stanica "Govorit Moskva".

Služba bezbednosti Ukrajine će proveriti da li je jermenska pevačica posetila Krim. Kako je izjavio savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko, ako je Artunjan bila na poluostrvu, o njoj će biti doneta posebna odluka, prenosi Gazeta.ru. Ranije je saopšteno da je Služba bezbednosti Ukrajine već pripremila dokument o zabrani ulaska u Ukrajinu ruskoj predstavnici na takmičenju Evrosong 2017 Juliji Samojlovoj.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.