USLOV UKRAJINE RUSIJI: Zamenite pevačicu i možete na Evrosong

To je saopštio potpredsednik Vlade Ukrajine Vjačeslav Kirilenko na "Ukrajinskom radiju", prenosi "Sputnjik".

- Naravno, mi smo spremni da prihvatimo sve 43 zemlje-učesnice Evrosonga. Uključujući i predstavnika iz Rusije. Rusija sama može da nađe izlaz iz ove situacije ukoliko predloži učesnika ili učesnicu koji nema problema sa ukrajinskim zakonom. I u tom slučaju ovo pitanje će biti vrlo brzo rešeno - rekao je Kirilenko.

Istovremeno potpredsednik ukrajinske vlade je rekao da se Kijev nada da će Moskva prihvatiti ovakve uslove. Samu situaciju oko konkursa Kirilenko je opisao kao provokaciju od strane Rusije.

- Vidimo da je provokacija sa Evrovizijom od strane Rusije samo mala karika u velikom lancu provokacija i poteza koji su usmereni na pogoršanje situacije u Ukrajini - istakao je ukrajinski političar.

"Sputnjik" navodi da je pevačica Julija Samojlova trebalo da predstavlja Rusiju na takmičenju za "Pesmu Evrovizije 2017" sa pesmom "Flame Is Burning", ali joj je zabranjen ulazak na teritoriju Ukrajine zbog nastupa na Krimu.

"Prvi kanal Rusije" odbio je protekle nedelje ponudu Evropske unije javnih emitera (EBU) da Samojlova na "Evrosongu", koji se održava od 9. do 13. maja u Kijevu, učestvuje uključenjem putem satelita.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.