Seks je kao vino - s godinama je sve bolji!

Ne bojte se starosti jer i kad ste u godinama, možete se "seksati". Nekima ide čak i bolje nego u mladosti. Nema nepotrebne napetosti i treme, a koliko popravlja zdravlje i raspoloženje, da i ne govorimo. 

Iako se mladi boje starosti jer misle da neće uopšte imati seksualni život, najnovije istraživanje otkrilo je da stariji ljudi itekako uživaju u seksu. Istraživanje koje se bavilo seksualnim navikama starijih, pokazalo je da muškarci u dobi od 57 do 85 godina imaju aktivniji seksualni život od žena tih godina. Ipak, i za muškarce i za žene te dobi seks je izuzetno važan deo života.

Naravno, seks je zdrav za mlade, ali i za starije ljude.  'Osobe u zdravim vezama u kojima dobro funkcioniše i seks, imaju bolje zdravlje i bolje su raspoloženi za razliku od njihovih vršnjaka koji to nemaju', navodi Linda J. Waite sa univerziteta Čikago, a prenosi Tportal.

U istraživanju je učestvovalo više od 3.000 starijih osoba, a odgovarale su na pitanja vezana za svoje seksualne navike. Rezultati su dali optimističnije poglede na starije životno doba koje, kako je dokazano, ne isključuje seksualni život. 

N.D.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.