#AutoForum2017 - Slobodan Tomić: Tržište polovnih automobila je šuma kroz koju se svi teže krećemo!

#AutoForum2017 okupio je relevantne stručnjake i brendove iz oblasti automobilizma, predstavnike obrazovnih institucija, kao i predstavnike Uprave carine i udruženja uvoznika.

Forum je otvorio Mihailo Vesović, zamenik generalnog menadžera Privredne komore Srbije, koji je istakao da ne postoji privreda i država koja nema svoju automobilsku industriju u vrhu. Vesović je naveo da svi trendovi koji dolaze u automobilskoj industriji ne mogu da se sprovode autonomno, da moraju biti povezani svi, država, industrija, institucije... Prisutnima se na otvaranju obratio i Matijas Kleva, prvi sekretar, šef departmana za ekonomske odnose Ambasade Italije, koji je istakao da je autoindustrija veoma značajna za italijansku ekonomiju, ali ne samo u pogledu ekonomije već i inovacija koje utiču na celokupnu ekonomiju i sve druge grane privrede.

Na panelu "Tržište novih pod uticajem regulative za uvoz polovnih vozila" učestvovao je i Slobodan Tomić, načelnik Odeljenja za carinske procedure, koji nam je tokom konferencije rekao:

"Kada govorimo o uvozu polovnih automobila, to je jedna prilično ozbiljna materija, i njom se kod nas bave specijalizovane ispostave. Kad kažem specijalizovane mislim na to da u okviru svake carinarnice, koji ima 15 u Srbiji, jedna ispostava je specifično prilagođena upravo da bi se postigao veći stepen profesionalizacije..."

Kompletan razgovor poslušajte u videu:

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.