Izložba EKVILIBRIUM 7. aprila u Luci Beograd

Pored istaknutih aktivnih savremenih umetnika prilika da se sagledaju dela slikara koji predstavljaju Republiku Srbiju na predstojećem venecijanskom Bijenalu ekskluzivno u organizaciji Asocijacije "BLANC / BLANK".

Asocijacija "BLANC / BLANK" iz Beograda za svoje premijerno predstavljanje nudi ekskluzivnu izložbu Ekvilibrium u Luci Beograd (atelje – Kosta Kulundžić). Izložba je zakazana za petak 7. april 2017. u 19h, na kojoj će biti predstavljen izbor novih dela osmoro markantnih umetnika iz Srbije.

Ekvilibrium je zbir efekata mentalnog i emocionalnog uravnoteženja potrebnih da se suočimo sa slikama istinitosti i opravdanja, kroz svojstva što prevazilaze puke dokumente postojanja i odaju snažne otiske okružujućih fenomena i zbivanja.

U izbor su uvrštena dela troje slikara koji čine celinu naslovljenu Enklavia (Vladislav Šćepanović, Milena Dragićević i Dragan Zdravković) izabranu za Paviljon Republike Srbije na 57. Internacionalnom Bijenalu umetnosti u Veneciji, za središnju planetarnu ekspoziciju umetničkih fenomena, od sredine maja do novembra 2017.

U zajedničkom pregledu sa odabranim delima pojedinih ličnosti od kojih su neki bili i u najužem izboru umetnosti iz Srbije za Bijenale u Veneciji su i Branislav Nikolić, Đorđe Stanojević, Kosta Kulundžić, Kolja Božović i Aleksandar Todorović. Uz inicijatore, "BLANC / BLANK", pisac predgovora kataloga za vebsajt je prof. Nikola Šuica sa Fakulteta likovnih umetnosti iz Beograda, inače i kustos izložbe Enklavia za Paviljona Republike Srbije Bijenala u Veneciji.

Ekvilibrium donosi autentične stvaralačke raspone, poentiranjem oslobođene umetnosti vidljivih dokaza sveta koji se otrgnuo van kontrole, sveta koji nas iznenađuje svojim pravcem, i u kome je kroz umetnost nužno svesno se postaviti.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.