VINUO GA MEĐU ZVEZDE! Branislav Lečić: Crni se ne zaboravlja!

Uspeo je da odgovori na zadatak i kao mladi glumac publici dočara kako izgleda život s druge strane zakona. Dobivši ponudu da sedam godina kasnije učestvuje u seriji "Sivi dom", Lečić se našao u koži još jednog delinkventa. Crni je stekao ogromnu popularnost i ovog talentovanog umetnika vinuo među zvezde. Osim što je maestralno odradio glumački deo posla, Lečić je pokazao izuzetnu fizičku spremnost. Većinu opasnih scena radio je bez kaskadera, među kojima je i trčanje po krovu voza u pokretu u suprotnom smeru kretanja.

- Kaskader me je menjao u scenama kad je Crni skakao sa mosta u Moravu i prilikom prevrtanja automobila. Sva ostala "ludila" radio sam ja. Bio sam izuzetno fizički spreman, a takav sam i danas. Odlično se držim i dobro se osećam.

Da li je bilo teško izvesti sve te zahtevne poduhvate?

- Bilo je izazovno i drago mi je što mi je reditelj Darko Bajić pružio šansu da fizički potencijal ispoljim kroz ovu ulogu. I pored toga što nismo spavali, a mnogo smo putovali, radili i danju i noću, i što nismo zaradili neku paru, ništa mi nije smetalo. Cela ekipa bila je srećna što radi na ovom projektu i uvek smo podržavali jedni druge.

Kako je tekla priprema za ulogu?

- Kroz razgovor sa rediteljem spremao sam se za Crnog. On mi je davao smernice u kom pravcu priča treba da ide, ali sam na samom snimanju shvatio kako sve funkcioniše. Odlaskom u Vaspitno-popravnu ustanovu za decu i omladinu u Kruševcu, video sam autentične domce i to mi je mnogo značilo. Tad sam shvatio da u glumi ne smeš da lažeš i da ona služi da podrži istinu. Na vreme sam naučio da jeftina gluma ne znači ništa i da je potraga za pravim osećanjima i razumevanjem lika kog igraš jedini ozbiljan zadatak glumca.

Čemu vas je još "Sivi dom" naučio?

- Najvažniju lekciju - da nema uspešnog pojedinca bez tima i da je iluzija svaka želja da se sam ostvariš. To se ne odnosi samo na glumu, već i na posao lekara, advokata, sudije, policajca, sportiste, političara... Svi individualnost ostvaruju preko tima, koji mora da bude dobar kako bi pojedinac postigao veliki uspeh. Ako to shvatimo kao narod, postojaće šansa da nešto uradimo u budućnosti.

Budući da se već oprobao u ulozi delinkventa, Lečić je strahovao da prihvati ulogu Crnog kako ga ljudi ne bi na početku karijere upamtili po negativnim rolama.

- Da nisam prihvatio da igram Crnog sigurno bih mnogo izgubio - priznaje glumac i dodaje da je zahvalan Bajiću što je bio uporan da se baš on nađe u koži tog junaka.

Izvor: Novosti

Pogledajte još