fbpx

GODIŠNJICA UBISTVA PEVAČICE JELENE MARJANOVIĆ! Suprug Zoran otkriva: Nadao sam se da će do danas naći ubicu

- Nisam verovao da će sve ovoliko dugo trajati, ali očekujem da će zločinac kad-tad biti uhapšen. Uveren sam da će ubica, ko god da je, biti pronađen. Kad se to bude desilo, treba da plati za sav bol i suzu, i to pre svega Janinu, jer je ostala bez majke. Ipak, nadao sam se da ćemo do godišnjice saznati ko je ubio Jelenu - rekao je juče Zoran Marjanović, muž monstruozno ubijene pevačice Jelene Krsmanović Marjanović (33), na groblju Zbeg u Borči, gde je održan jednogodišnji pomen.

Na pomenu su, pored porodice Marjanović, bili i Jelenini rođaci, tetke i sestre, prijatelji... Pomenu nisu prisustvovali Jelenin dever Miloš, koji je skoro počeo da radi te nije mogao da dobije slobodan dan, i pevačicina svekrva Zorica, koja joj nije bila ni na sahrani.

Zoran kaže da je godinu dana brzo prošlo i da je psihički spreman za trenutak kad će mu saopštiti da je ubica uhapšen.

- Moramo da budemo strpljivi, iako sam, moram da priznam, očekivao da ću do danas saznati ime ubice moje Jelene. Što se tiče mojih osećanja, skamenjen sam od momenta kad sam saznao da mi je žena ubijena. Ono što me najviše boli je tuga i bol u očima našeg deteta. Ona i dalje svako veče traži majku, koju niko ne može da joj zameni. S druge strane, taj bol u meni izaziva gnev prema ubici, koji je za sve nas još uvek misterija - kaže Zoran i dodaje da je prestao da nagađa i razmišlja o tome ko bi mogao da bude ubica.

Kako je objasnio, shvatio je da mu to oduzima mnogo energije.

- Došlo je do toga da sve prepustim policiji i ljudima koji nisu prestali da rade na slučaju. U Jani sam našao spas, ona je moj pokretač - priča suprug.

Na konstataciju da na pomenu pevačici nisu bile javne ličnosti koje su prisustvovale sahrani, kaže da razume zašto ih nije bilo.

- Smatram da su oprezni i da ne žele da se pojavljuju. Imam kontakte s kim treba da imam vezane za posao i predstojeći rad jer, hteo - ne hteo, moram da nastavim s poslom. Uostalom, osim muzike i ne znam ništa drugo da radim - iskren je Zoran.

Svekar Vladimir je istakao da veruje policiji.

- Tačno je da s nestrpljenjem očekujemo ime ubice i da smo priželjkivali da se sve reši makar u prvih godinu dana. Ali isto tako verujem da će inspektori brzo sve privesti kraju. Posvećeni su i nepotkupljivi, i uveren sam da će naći tog čoveka, bio on neki klošar ili moćnik. Po meni je to osoba s genetskom greškom - kaže Vladimir.

Prema njegovim rečima, za svih godinu dana najteže mu je pala tuga unuke Jane.

- Jana ne postavlja suvišna pitanja, ponekad se zaplače, rastuži se kad vidi majku s decom. Skoro je mojoj ženi Zorici, koja je skoro stalno s njom, rekla: "Baba, ja tebe volim, ali ti ne možeš da mi zameniš mamu" - objašnjava svekar.

On kaže da ubica može da bude bilo ko.

- Ubica može da bude od manijaka, preko plaćenog ubice, do nekog moćnika. Slučaj je komplikovan i treba da budemo strpljivi - kaže Vladimir.

Pored pomena ubijenoj pevačici, juče je na istom groblju, nedaleko od Jeleninog groba, održan i šestomesečni pomen njenoj majci Zorici Krsmanović. Porodica je najpre bila na Jeleninom grobu, a potom su svi zajedno otišli na grob pevačicine majke.

- Toliko mi je teško da ništa ne mogu da kažem. Izgubila sam prvo Jecu, pa sestru, a ne znam za kojom me više srce boli - rekla je Ljubica.

Njena i Zoričina sestra Goca iz Novog Pazara kaže da joj je žao sestre, ali ona je bila bolesna.

- Duša me boli zbog Jece, bila je mlada i puna života. Žao mi je i Jane - priča Goca i dodaje da je sanjala Zoricu.

Zoran kaže da je ćerki Jani objasnio da će mami dati pomen na groblju i da je bio spreman da je dovede, ali da ona to nije želela.

- Razgovarali smo sinoć o tome, rekao sam joj da, ako želi, može da ide s nama, ali ona to nije pomenula. Možda baš zbog toga što je to novo za nju. U svakom slučaju, kada bude htela, spreman sam da je dovedem - rekao je Marjanović.

HRONOLOGIJA NEREŠENOG UBISTVA

2. april
Jelena nestala

16.00 - Jelena Marjanović trči na nasipu u naselju Crvenka u Borči
16.15 - Jelena zove majku Zoricu i objašnjava joj da je na nasipu i da će doći kod nje kad istrči još jedan krug
16.45 - muž Zoran, koji je bio sa ćerkicom Janom na livadi, kreće u susret supruzi, koja se više nije pojavila
18.00 - Zoran obaveštava policiju da mu je žena nestala i da joj telefon zvoni, ali da se ona ne javlja, u policiji mu objašnjavaju da nestanak mora lično da se prijavi u policijskoj stanici
20.00 - Zoran odlazi u policiju i prijavljuje nestanak
21.00 - nekoliko desetina policajaca pretražuje teren na nasipu

3. april
Nađeno telo

3.00 - policija pronašla Jelenin mobilni telefon na polovini staze na kojoj je trčala.
13.00 - u kanalu na nasipu, punom vode, na dubini od oko metra, pronađeno telo Jelene Marjanović
14.30 - policija razgovarala sa Zoricom Krsmanović, Jeleninom majkom, s kojom se čula oko pola sata pre nestanka, a potom su na informativni razgovor u policiji odvedeni Zoran Marjanović i njegov otac, a Jelenin svekar Vladimir
22.00 - Vladimir je pušten iz policije, dok je Zoran zadržan u pritvoru narednih 48 sati

4. april

Obdukcija pokazala da Jelena, koja je ubijena sa devet udaraca tupim predmetom u glavu, nije silovana. Od siline udaraca nesrećnoj ženi je na nekoliko mesta napukla lobanja, usled čega je došlo do unutrašnjeg krvarenja

5. april
Zoran pušten

Inspektori iz kuće Marjanovića izneli luk i strele, dok je Zoran Marjanović pušten iz pritvora. Protiv njega nije podneta krivična prijava. Navodno je prošao oba poligrafa

7. april
Sahrana

- na groblju Zbeg u Borči sahranjena Jelena Marjanović

8. april 2016 - 2. april 2017

Ubica pevačice nije pronađen, niti je bilo ko bio osumnjičen

Izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.