Robinjo i zvanično u Santosu

MANČESTER, 28. januara 2010. (Beta-AP) - Fudbaler Mančester Sitija Robinjo i zvanično je pozajmljen brazilskom Santosu na šest meseci, da bi popravio formu pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Robinjo je Englesku napustio upravo zbog bojazni da bi manjak minuta na terenu mogao da ga košta mesta u reprezentaciji Brazila.

"Robinju je potrebno da redovno igri i mi mu želimo sve najbolje tokom pozajmice", rekao je trener Sitija Roberto Mančini.

Mančester Siti je saopštio da će Santos preuzeti sve finansijske obaveze koje je prema 26-godišnjem Robinju do sada imao engleski klub.

Pozajmica traje do 4. avgusta.

Robinjo je već igrao za Santos sa kojim je osvojio dve titule prvaka Brazila, pre nego što je 2005. godine prešao u madridski Real.

Tri godine kasnije Robinjo je prešao u Siti za 32,5 miliona funti što je britanski rekord. On je bio prvo pojačanje tog kluba od kada je bogati Šeik Mansur kupio Mančester Siti.

Robinjo je na početku karijere u Sitiju pružao odlične partije i na prvih 19 utakmica postigao devet golova. Ove sezone, međutim, postigao je samo jedan gol, i to u nedeljnom Kup susretu sa Skantorpom, poslednjem koji je igrao u dresu građana.

Mesto u reprezentaciji Brazila, ipak, nije gubio, ali je konkurencija pred Mundijal izuzetno velika u toj zemlji. Među kandidatima su i Andrijano i Ronaldo koji su se takođe vratili u Brazil da bi privukli pažnju selektora Dunge.

Pogledajte još