fbpx

NEMAČKA POLICIJA OBJAVILA FOTO-ROBOT: Da li je ovo Jelenin ubica?

Sredovečni muškarac, čiji foto-robot je objavio nemački "Bild", pominje se i u istrazi ubistva pevačice Jelene Marjanović (33), čije beživotno telo je nađeno 3. aprila prošle godine na nasipu u Crvenki kod Borče.

Naime, nađen je DNK profil usmrćene pevačice, koji je naša policija prosledila kolegama u Interopolu i koji se trenutno upoređuje sa biološkim tragovima ubice nađenim na mestima zločina u Nemačkoj, odnosno Austriji, gde su ubijene dve mlade žene.

Zločinac se povezuje sa ubistvima Nemice Karoline Gruber (19) čije telo je nađeno 10. novembra prošle godine kod Endingena, ali i francuske studentkinje Lusil K. (20) koja je usmrćena 12. januara 2014. u Kufštajnu u Austriji.

Obe devojke su pre ubistva i silovane, a na mestima zločina ubica je ostavio biološke tragove, za koje je analizom utvrđeno da se poklapaju.

Foto-robot ubice, muškarca starosti između 50 i 55 godina, visokog između 175 i 180 centimetara, prema pisanju nemačkog "Bilda", napravljen na osnovu opisa svedokinje koja je videla muškarca na dan ubistva Karoline Gruber u blizini mesta zločina.

Ranije su mediji objavili da se sumnja da je ubica devojaka kamiondžija koji putuje Evropom zbog čega mu policija nije mogla ući u trag. U prilog toj pretpostavci navedeno je da su Lusil K. smrtonosni udarci zadati metalnom šipkom koju u svojoj opremi imaju obavezno vozači špedicije. Sličnim predmetom je ubijena i Karolina Gruber, a oba mesta zločina su inače blizu mesta na kojima se odmaraju vozači kamiona.

Zločin u Nemačkoj, odnosno Austriji, ima izvesnih sličnosti s ubistvom u Borči, pa je nedavno Interpol tražio od srpske policije da pošalje DNK tragove koji su otkriveni i koji su takođe praktično neupotrebljivi.

Analize bi trebalo da pokažu da li su i sumnje policije tačne. Ono što je zasad izvesno je da su sve tri mlade žene džogirale kraj reke, jezera, nasipa. Sve su usmrćene s više udaraca po glavi, verovatno gvozdenom šipkom. Lobanje su im bile smrskane, a lica unakažena. Jelena Marjanović nije silovana pre ubistva, za razliku od devojaka u Nemačkoj i Austriji.

Osim DNK analize, proverava se i da li je 2. aprila 2016. kada je Jelena Krsmanović džogirala blizu nasipa kod Crvenke, primećen neki kamion strane registracije. Pored toga treba proveriti koje sve kamiondžije su narednih dana napustile Srbiju, kao i da li su neki od tih teretnjaka brojne kamere na putevima u Nemačkoj i Austriji snimile u blizini mesta na kojima su bijene Karolina i Lusil.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.