TV Smederevo prodata za 42 miliona dinara

BEOGRAD, 29. januara 2010. (Beta) - Javno preduzeće Televizija Smederevo je prodata u petak na aukciji u Beogradu za 42 miliona dinara, što je 470 puta više od početnih 90.000 dinara.

Zastupnik Milan Lukić rekao je da je TV Smederevo kupila jedna nemačka kuća koja se bavi televizijskom produkcijom i dva fizička lica iz Srbije. "Naš interes je da pobedi pravda, pošteni ljudi, a da manipulanti budu pobeđeni. A njih možete pobediti samo novcem", kazao je Lukić, koji je tokom aukcije sam nekoliko puta podizao cenu te kuće.

On je pojasnio da tu pre svega misli na bivšeg direktora TV Smederevo, iza koga, kako je kazao, "stoje određene političke stranke i Željko Barišić, vlasnik veterinarske stanice, koji je danas takođe učestvovao na aukciji". Upitan do koje cene je mogao da licitara, Lukić je kazao da nije imao ograničenja.

Na aukciji u Agenciji za privatizaciju za 3.000.000 dinara je prodata firma "Savremeni privrednik", a kupca je našao i Unis turs trejd koji je plaćen 15.100.000 dinara. Prodato je ukupno 11 firmi, za tri firme je odložena licitacija, a za jednu je konkurs poništen.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.