KONSTRUKTIVAN RAZGOVOR: Princ Vilijam i Lejdi Gaga o mentalnom zdravlju (VIDEO)

Vojvoda od Kembridža pozvao je pop pevačicu da učestvuje u kampanji o mentalnom zdravlju (#oktosay) nakon što je prošle godine u otvorenom pismu otkrila da je ima posttraumatski stresni poremećaj, navodi Bi-Bi-Si (BBC).

Na Fejsbuk stranici britanske kraljevske porodice objavljen je video poziv u kojem je Vilijam naveo da je "važno da se prekine strah i taj tabu", a Lejdi Gaga dodala da se ljudi sa problemima mentalnog zdravlja "više ne kriju".

Lejdi Gaga je kazala da je promena njenog mentalnog zdravlja promenila njen život i da je "bila veoma nervozna" kada je trebalo o tome da govori po prvi put.

Vilijam je izjavio da je "veoma značajno govoriti o tome", dodajući da je mentalno zdravlje "isto kao fizičko zdravlje"

Vilijamov brat, princ Hari prekinuo je tokom vikenda tradicionalno ćutanje kraljevske porodice o problemima posle smrti princeze Dajane i prvi put otvoreno govorio o psihičkim problemima posle nesreće u kojoj je poginula njegova majka.

Hari je rekao u intervjuu za list Dejli telegraf da mu je bila potrebna pomoć savetovališta i da je bio na ivici nervnog sloma tokom dve decenije posle smrti njegove majke, princeza od Velsa Dajane Spenser, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 1997.

A post shared by xoxo, Gaga (@ladygaga) on

Izvor: Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.