34. Festival na Dunavskom ostrvu u Beču

Najveći muzički festival u Evropi sa slobodnim ulazom za sve posetioce organizuje se ove godine pod motom "Moj grad. Moj festival.".

Ovogodišnji program nudi 11 bina i 16 tematskih ostrva sa ukupno 600 sati programa. Organizatori festivala očekuju preko tri miliona posetilaca.

Jedna od atrakcija festivala na glavnoj bini biće nastupnemačkog hip hop benda "Fetesbrot" ("FettesBrot") koji će se pojaviti na sceni zajedno sa originalnim sastavom grupe "Falko" ("Falco") u čiju čast je i organizovan koncert.

Među muzičarima koji su potvrdili učešće na festivalu nalaze se grupa "Mup mama" ("Moop Mama") iz Minhena i švedska rok i pop grupa "Mando Diao".

- Ove godine dve trećine svih nastupa čine muzičari iz Austrije - naglasio je Tomas Valdner, rukovodilac festivala. Bogat prateći program između ostalog nudi bašte za opuštanje u periodu između dva nastupa, ali i park sa preprekama za posetioce koji i na festivalu žele da budu fizički aktivni.

Festival na Dunavskom ostrvu je značajan za bečku privredu i turizam, pa se očekuje da će investicija od 4 miliona evra imati indirektnu korist u vrednosti od 50 miliona evra. U vreme trajanja festivala u Beču se zabeleži oko 5.000 dodatnih noćenja.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.