U nedelju žreb za Svetsko prvenstvo u rukometu

BEOGRAD, 29. januara 2010. (Beta) - Žreb za naredno Svetsko prvenstvo u rukometu 2011. u Švedskoj i Evropsko prvenstvo 2012. u Beogradu održaće se u nedelju u Beču, uoči finalnih utakmica na kontinentalnom šampionatu.

Žreb za Svetsko prvenstvo održzaće se u nedelju u 13.00 u pres centru "Štadhale" u Beču. U kvalifikacijama će učestvovati 39 reprezentacija, a 24 će se plasirati na završni šampionat. Iz Evrope će se na SP takmičiti 14 ekipa, od kojih su Francuska kao aktuelni šampion i Švedska kao organizator, obezbedili plasman. Na turniru će učestvovati i tri najuspešnije ekipe sa EP 2010.

U prvom evropskom "šeširu" biće osam najboljih reprezentacija sa EP 2010. koje nisu uspele da obezbede direktan plasman, a to su: Austrija, Češka, Danska, Španija, Nemačka, Rusija i Slovenija. U drugom "šeširu" su ekipe od 13. do 16. mesta sa EP 2010: Mađarska, Srbija i Ukrajina. U trećem "šeširu nalazi se sedam timova koji su pobedili u kvalifikacionim grupama: Grčka, Litvanija, Holandija, Portugal, Rumunija, Švajcarska i Slovacka.

U Beču će se održati žreb i za Evropsko prvenstvo 2012. u Beogradu, za koje je Srbija kao organizator obezbedila plasman. U kvalifikacijama će učestvovati 39 ekipa, a na završnom turniru takmičiće se 16 reprezentacija.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.