Đoković žali zbog slabe igre

BEOGRAD, 27. januara 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković izjavio je u sredu da mu je žao što zbog zdravstvenih problema nije pružio bolju igru u četvrtom i petom setu duela sa Žo-Vilfredom Congom, ali da to nije opravdanje za poraz u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.

"Želim prvo da čestitam Congi na odličnom meču i zasluženoj pobedi. Žao mi je što nisam mogao da odigram bolje u poslednja dva seta. Ne želim da tražim izgovore, ali sam povraćao i imao dijareju pre meča. Užasno sam se osećao", rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle meča.

Đoković je kazao da ne zna šta je bio uzrok za loše zdravstveno stanje. "Radio sam isto što i svaki drugi dan. Nisam jeo ništa neobično, kao što su rakovi ili slično, već testeninu. Možda je to u pitanju, zaista ne znam. I pre početka meča me je malo boleo stomak, ali sam tek posle trećeg seta imao ozbiljan problem. Posle dva gema morao sam u toalet, a da nisam to uradio, povraćao bih na terenu", objasnio je.

Srpski teniser je dodao da zbog iscrpljenosti nije mogao dobro da se kreće u četvrtom i petom setu. "To je bio glavni problem, a Conga je veoma dobro servirao i to je doprinelo da mu poraste samopouzdanje i da bude agresivniji", kazao je Đoković.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.