fbpx

I ove godine na Beogradskom maratonu preko 1000 trkača trčalo za prvi hospis u Srbiji!

Na 30. jubilarnom Beogradskom maratonu više od 1000 trkača BELhospice tima trčalo je za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji, za čiju realizaciju je ovom prilikom sakupljeno 50.000 EUR.

BELhospice tim na Beogradskom maratonu je humanitarna akcija koja je šestu godinu za redom okupila trkače, rekreativce i ljude dobre volje koji su trčali i sakupljali sredstva za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji, kao i za rad BELhospice centra na zbrinjavanju onkoloških pacijenata u odmaklim fazama bolesti. I ove godine, pored velikog broja pojedinaca akciju su podržali predstavnici diplomatskog kora Nj.E. Leo D’aes, ambasador Belgije, Nj.E. Philip Pinnington, ambasador Kanade, Tim Cartwright, šef misije Saveta Evrope u Srbiji, kao i kompanije BENU Apoteka, Wiener Städtische osiguranje, UniCredit Bank, EKO Srbija, Apatinska pivara, Asseco SEE, Vojvođanska banka, La Farge, Marsh Serbia, Belgrade International School, AD Elektromreža Srbije, Scholz&Friends, čiji su zaposleni trčali kao članovi BELhospice tima.

Zahvaljujući podršci svih učesnika akcije sakupljeno je 50.000 EUR koji će biti namenjeni za rad BELhospice centra sa onkološkim pacijentima i otvaranje dnevnog centra u okviru prve faze projekta za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji.

Prošle godine BELhospice je započeo veliku kampanju pod sloganom BUDI TU! za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji, ustanove za smeštaj pacijenata čije je simptome bolesti teško kontrolisati u kućnim uslovima, a u kojoj će pacijentima biti pružen najviši nivo usluga palijativnog zbrinjavanja. Usluge BELhospice centra su potpuno besplatne za pacijente i članove porodica, a pored medicinske pomoći, pacijentima i njihovim porodicama se pruža i psihosocijalna podrška.

Nadamo se da ćete i dalje biti tu za BELhospice kako bismo zajedno podstakli društvo u celini da se uključi u akciju i donira sredstva za potrebe zbrinjavanja pacijenata obolelih od raka.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.