STRAVIČNO ISKUSTVO! Verica Rakočević otkrila: Silovao me je poznanik!

Užasan događaj od pre tačno 51 godinu na kreatorku je ostavio dubok trag.

- Ružno iskustvo doživela sam sa 18 godina. Silovao me je poznanik. Bilo je trenutaka kada sam sebi prebacivala to što sam uopšte došla u situaciju da mi se dogodi tako nešto. Ali nikada to nisam doživela, niti to osećam kao svoju sramotu. To je sramota silovatelja. Silovanje bih okarakterisala kao želju za poniženjem. To nije seksualna želja, već želja za dominacijom i poniženjem. Može neko da se oblači kako god hoće i da vas erotski izaziva koliko hoće, ali vam to ne daje za pravo da ga silujete - ispričala je Verica u jednom intervjuu.

- Nikada ga nisam tužila, nisam imala želju za osvetom, iako mislim da je to greška. Danas ne osuđujem ni sebe ni tu osobu. Taj užasan događaj me je na neki način ojačao, pre svega jer sam dosta razgovarala s pravim ljudima u pravo vreme.

- Iz svega toga pokušala sam da maksimalno izvučem pouke, onoliko koliko to može iz jednog takvog iskustva. Kroz život sam uvek koračala podignute glave, čak i posle toga - zaključila je Verica, piše Kurir.

Ipak, dugo je u sebi nosila strah. Kako je rekla, plašila se da pređe ulicu, plašila se autobusa, aviona.... Ali i muškaraca. Strah od muškog roda je prema njenim rečima, nakon silovanja trajao čitavu deceniju.

- Krizu poverenja prema muškarcima prevazilazila sam snagom dominacije nad njima. Onog trenutka kada sam se ostvarila u poslu, sve je to nestalo. Inače, roditelji su jedini kojima to nikad nisam rekla. Imala sam utisak da sam to umela bolje da prevaziđem od onoga kako bi oni to prevazišli - kaže čuvena kreatorka.

Verica želi da svojom ispovešću ohrabri žene koje su doživele nešto slično.

- Najbitnije je da žrtva potraži stručnjaka koji će pokušati da stvari postavi na pravo mesto i ukloni osećaj krivice i samooptuživanja - poručuje dizajnerka.

Izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.