REŠITE IH SE DO LETA: Četiri prirodna sastojka koja brišu strije

Strije najčešće nastaju na stomaku, bokovima, grudima i zadnjici, a javljaju se usled naglog mršavljenja. Tada obično dobijaju crveno-ružičastu boju, a zatim se na njima pojavljuju srebrnakste niti. U bilo kom stadijumu da su vaše strije, dobro je znati da se mogu izbledeti i to prirodnim sastojcima koje sigurno imate u svojoj kući.

Krompir

Poznato je da krompir može da izbeli razne mrlje na koži, a dokazano pomaže i kod strija. Isecite krompir na debele šnite, a zatim ga utrljajte na strije. Poželjno je da pustite da se sok osuši na predelu zahvaćenom strijama, a zatim ga isperite.

Aloe vera

Ova magična biljka se koristi u mnoge svrhe, a njen gel može da obnovi kožu. Prilikom redovne upotrebe, aloja će izbledeti strije.

Šećer

Šećer se koristi za depilaciju i piling, jer odlično uklanja odumrle ćelije kože, a tačno je da se može upotrebiti u vidu sredstva za strije. Najbolje bi bilo da ga pomešate sa limunovim sokom, ili maslinovim uljem, a zazim masirate strije svakog dana, oko 10 minuta.

Maslinovo ulje

Još jedno prirodno sredstvo koje je najčešće zastupljeno u ishranu, odličnu primenu ima i u svetu lepote. Zahvaljujući antioksidantima, maslinovo ulje može da eliminiše strije. Umasirajte toplo, i ostavite da odstoji pola sata na koži.

Izvor: Super žena

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.