INSPIRACIJA ZA HOROR FILM: Pored uklete kuće u Bosni ni meštani ne prolaze! (video)

Meštani Todorova, kraj Velike Kladuše, tvrde da se noću iz “uklete kuće” čuju zastrašujući krici i stravični jauci. U njenoj blizini, navodno, kvare se tehnički uređaji, telefoni i slično.

Sva vrata i prozori kuće su zatvoreni daskama. Legenda kaže da je na tom mestu bilo groblje. Krajem 19. veka muslimanski imami planirali su da sagrade školu. Hodže su raširili šatore, proveli na tom mestu nekoliko noći, a onda su iznenada u tišini i vidno uznemireni zauvek otišli iz Todorova, prenosi "Radiosarajevo".

Prva kuća na “ukletim temeljima” sagrađena je početkom prošlog veka, govorio je najstariji meštanin, 81-godišnji Kadir Ibričić.

Srušena je u Prvom svetskom ratu, da bi krajem Drugog svetskog rata gorela do temelja.

"Tokom Drugog svetskog rata imanje je kupio Husein Bašić i na istom mestu podigao novu kuću. Ni ona nije bila dugog veka i do temelja je izgorila", ispričao je Kadir Ibričić.

Nakon što je opet sagrađena i nameštena, tokom rata u BiH vojnici su zauzeli to područje i iz kuće odneli nameštaj i porazbijali stakla. Dugo se niko tu nije uselio, niti je tu prenoćio zbog priča o prokletstvu tog mesta.

Izvor: radiosarajevo

Pogledajte još