Poraz Zimonjića i Nestora u finalu

BEOGRAD, 30. januara 2010. (Beta) - Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor poraženi su u finalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu od Amerikanaca, braće Boba i Majka Brajana sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7 (5:7), 6:3.

Amerikancima je to osma grend slem titula, a četvrta na turniru u Melburnu. Pored pehara Amerikancima je pripao i ček na 450.000
dolara. 

Braći Brajan to je bila četvrta pobeda u 12. duelu sa Zimonjićem i Nestorom i prvi trijumf u poslednjih šest mečeva protiv srpsko-kanadskog para.

Amerikanci su bili postavljeni za prve, a Zimonjić i Nestor za druge nosioce na turniru.

Zimonjić i Nestor su već u prvom gemu na meču propustili da iskoriste brejk-loptu, dok su braća Brajan u sedmom gemu oduzeli servis rivalima i poveli sa 4:2.

Amerikanci su osvojili sledeći gem na svoj servis, a srpsko-kanadski par u devetom gemu ponovo nije iskoristio dve brejk lopte i braća Brajan su povela sa 1:0 u setovima.

Zimonjić i Nestor su u četvrtom gemu drugog seta uspeli da oduzmu servis protivnicima i povedu sa 3:1, ali su Amerikanci odmah uzvratili istom merom.

Pošto su u nastavku seta oba para bila sigurna na svoj servis, set je rešen u taj brejku.

Braća Brajan su bolje počela i napravila mini-brejk za prednost od dva poena (3:1) i činilo se da će već tada osvojiti trofej.

Ipak, u završnici seta Zimonjić i Nestor su napravili dva mini-brejka za prednost od 6:5, a potom na svoj servis rešili ovaj deo meča u svoju korist.

Američki teniseri su u odlučujućem, trećem setu napravili brejk u četvrtom gemu, a zatim su poveli sa 4:1. Do kraja seta braća Brajan su sačuvali to vođstvo, a do poslednjeg poena došli su as udarcem.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.