Portal NADLANU.COM vas vodi na Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs

Festival u Velikoj dvorani Sava centra otvara film Još jednom s emocijom o nastanku sada čuvenog albuma Nika Kejva. Slogan ovogodišnjeg Festivala izvučen je iz naslova filma Frenkija Fentona, koji se takmiči za nagrade ovogodišnjeg Beldocs-a.

Filmovi svečanog zatvaranja Festivala:

Jugoslavija: Druga strana ogledala
Režija: Vensan d’ Kuante

Projekcije:

Dom omladine Beograda / 15.05.2017. u 18:00
Q&A Mirjana Bojić Walter

U dva filma, ovaj dokumentarac prikazuje stvaranje i dezintegraciju, koja se odvijala u naše doba, susedne evropske zemlje, zvane Jugoslavija. Prvi deo bavi se periodom od 1918. do 1980. godine kada je umro Maršal Tito, i istražuje okolnosti koje su uticale na formiranje Jugoslavije, kao i godine jedinstva pod okriljem Titove verzije komunizma. Drugi deo (1980-2001) bavi se katastrofalnim okolnostima koje su pogodile zemlju u periodu od raspada komunizma do njenog konačnog kolapsa koji se odvijao kroz pet bratoubilačkih ratova. Utkano u drugi deo je i istraživanje sadašnjeg stanja stvari u bivšim jugoslovenskim državama, iz koga se mogu izvući ključne pouke za savremene separatističke borbe u Ukrajini i u drugim krajevima sveta.

PARISKA OPERA
Režija: Jean-Stephane Bron, Francuska, Švajcarska 2017, 110’

Projekcije:
Dom omladine Beograda / 15.05.2017. u 20:00

Naizmenično ironična, vedra i okrutna, kombinacija muzike i baleta, "Pariska opera" u središte pažnje stavlja veliku strast, i prikazuje priču o životu iza scene na jednoj od najprestižnijih institucija za performativne umetnosti u svetu.

Portal nadlanu.com i Beldocs nagrađuju vas sa pet puta po dve karte za svaku projekciju! Pošaljite svoje podatke (ime, prezime, kontakt telefon) na e-mail adresu tatjana.misovic@color.rs i dobićete dve besplatne karte!

Pogledajte još