MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Anastasija Đurić, Stasha Fashion - Maldivi!

Ova mlada blogerka nas svojom pričom i utiscima kroz današnji tekst vodi na daleke Maldive koje je sa svojim suprugom posetila nakon njhovog venčanja prošle godine. Od Beograda, preko dva kontinenta, sve do čarobnih ostrva nanizanih kao biserne perle u okeanu. Smeštaj koji sadrži sve kvalitete za ljubitelje pravog užitka, nestvarno plavetnilo vode, beskrajno duge plaže, magično otkiće dubina okeana, ronjenje, vožnja skuterom, neobični ukusi deo su Anastasijine današnje priče koju deli sa nama.

Kako uglavnom putujete, odnosno, birate li put u sopstvenoj režiji ili se ipak odlučujete za putovanja preko agencija?

Iako uglavnom idemo u sopstvenoj režiji, oko putovanja i prevoza nam je pomogao Travel Boutique, zbog toga što su oni idealan izbor za individualna putovanja. Put je bio malo duži i neophodno je bilo menjati par letova, ali se trud na kraju u potpunosti isplatio. Od Malea (glavnog grada Maldiva) hidroavionom smo išli do hotela, što je poseban doživljaj. Nikada neću zaboraviti prizor koji sam gledala, plavetnilo i perle ostrva ispod nas.

Kada je smeštaj u pitanju, koje su Vaše preporuke?

Odlučili smo se za fenomenalan resort The Sun Siyam Iru Fushi koji bih svakome preporučila. Na Maldivima, zapravo, svako ostrvo predstavlja jedan resort.

Ovaj resort je luksuz koji se može priuštiti i nešto je što se pamti čitavog života. Iskusili smo i beach i ocean vilu. Beach vila je ogromna, sa dvorištem gde se nalazi tuš, kao i đakuzi, a sa druge strane bio je naš lični bazen i lični izlaz na plažu. Vodene vile su manje ali imaju proziran deo poda sa pogledom u vodu kao i izlaz koji vodi direktno u more. Mogu reći da nikada nisam doživela nešto takvo, kao i to da je ugođaj jedinstven i apsolutno savršen.

Koja su jela sa ovog putovanja na Vas ostavila najjači utisak i koju hranu moramo probati?

Resort ima više restorana, francuski, tajlandski, tako da smo mogli probati razne specijalitete pa čak i jagnjetinu i vino iz Australije, jednorepu tunu začinjenu sosom koji se dobija od orke. Obišli smo i Maldivsko tradicionalno ostrvo gde smo probali tunu na 1000 načina. Začini su im izvrsni i upečatljivi, a posebno bih izdvojila specijalitet od tune koja ima ukus burgera. Neverovatno!

Omiljeno piće na putovanju?

Ceđeni mango i svež kokos raj su za moja čula!

Kako ste provodoili slobodno vreme?

Slobodno vreme na ostvru koristili smo maksimalno. Svakako, ono jedinstveno i posebno jeste ronjenje sa bocama i istraživanje dubina okeana. Vožnja skuterom, kajakom, plivanje, deo su sveukupnog užitka. A kako je ostrvo samo po sebi romantično i čarobno, šetnje su bile neizostavni ritual kada je slobodno vreme u pitanju.

Gde planirate sledeće putovanje?

Sledeće isplanirano putovanje je Italija.

Na koje mesto biste voleli otići tokom života?

Putovanje koje priželjkujem i, definitivno, putovanje na koje moram otići tokom života je Meksiko. Planiram da obiđem Tulum, kao i Turks i Caicos.

Autor: Nina Dotlić

Pogledajte još