PREPORUKA ZA DANAS: Svetlana Prodanić - vino, recept, izložba, knjiga, restoran

Svetlana Prodanović je studije završila na čuvenom umetničkom univerzitetu Central St. Martins u Londonu. Ona se može pohvaliti bogatom saradnjom sa prestižnim svetskim magazinima Vogue i Marie Claire. Takođe je radila i kao stilista na Fahion TV-u a tokom nedelja mode u Londonu radila je sa poznatim svetskim imenima kao što su Valentino, Jean Paul Gaultier, Manish Arora...

Trenutno živi u Novom Sadu ali je to ne sprečava da radi na dosta projekata u Londonu. Njen Instagram profil ne može a da vam ne privuče pažnju, tako da Svetlanu danas prati preko 18.000 ljudi. Danas govori za naš portal i preporučuje 5 stvari koje ne smete propustiti.

Foto: Promo/Vinarija Aleksandrović

VINO ALEKSANDROVIĆ REGENT

Aleksandrović Regent, tamno crvene boje sa izraženom aromom kupine i borovnice, sa toplim tonovima suvih šljiva. Idealno se slaže za ručak uz meni omiljenu pastu (prilažem recept).

www.vinarijaaleksandrovic.rs

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT - PASTA SA POVRĆEM

Zdrav obrok koji se brzo priprema.

Potrebno je :

- 1 crvena i jedna žuta paprika, očišćene i iseckane
- maslinovo ulje
- morska so
- malo bibera
- 1 glavica crvenog luka
- 1 veći čen belog luka
- malo svežeg peršuna
- jedna kašika balzamiko sirćeta
- malo parmezana
- 250g integralne testenine

Stavite paprike u veći tiganj na umerenu vatru i dodajte malo maslinovog ulja, prstohvat soli i bibera. Poklopite i lagano pržite petnaestak minuta. Zatim dodajte crveni luk, beli luk i peršun. Sve dobro promešajte . Neka se krčka još 5 do 6 minuta. Dodati sirće i ponovo sve dobro promešajte. Na kraju posipajte pastu parmezanom. Prijatno!

Foto: Promo/Psihopolis

KNJIGA "ŽIVOTNI POBEDNIK"

"Životni pobednik" autora Mjurijel Džejms i Doroti Džongvard (Psihopolis). Fenomenalan vodič za sve one koji žele saznati nešto o transakcionoj analizi i kako da se osećaju kao životni pobednici. Ono što mi se mnogo dopada kod ove knjige jeste da poseduje vežbe koje povećavaju vašu svesnost.

www.psihopolis.edu.rs

Foto: Promo/VIDA

RESTORAN-KAFETERIJA "VIDA"

Restoran – kafeterija Vida u Novom Sadu nalazi se na Detelinari u Rumenačkoj ulici broj 148. Ovo relativno novo i šarmantno mesto moderno je uređeno u svetlim tonovim zelene i bele boje. Moj izbor kad je u pitanju mesto za sedenje je kauč sa leve strane, tik uz prozor. Savršeno mesto da se udobno smestite i uživate u ispijanju kafe.

www.facebook.com/vidanovisad2016/

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

IZLOŽBA PANONSKI MILJE

Izložba Panonski milje koja se nalazi u ambijentu Narodne banke Srbije. Na njoj su predstavljena razna dela slikara sa vojvođanskog podneblja iz druge polovine 20 veka. Dela obrađuju temu panonskog miljea, pejzaže i mrtvu prirodu.

Izvor: Nina Dotlić

Pogledajte još