Poznati na otvaranju "Dana makedonske tradicije"!

Kao rezultat dobrog interesovanja i velikog broja ljubitelja makedonske kulture i gastronomije ove godine manifestacija traje pune dve nedelje.

Gastronomska kuća “Kovač” kao kuća tradicionalne srpske kuhinje i ambijenta želi da svojim gostima priušti ove male izlete i putovanja kroz gastronomsku tradiciju nama bliskih i dragih naroda.

Glavni gost i domaćin u toku ove manifestacije - Stobi vinarija, (domaćin i koorganizator) za Vas i sve ljubitelje makedonske kuhinje angažovali su napoznatijeg kuvara iz Skoplja Vlatka Ognenovskog, koji je svoj rad posvetio upravo u promociji tradicionalne makedonske kuhinje uparena sa odličnim makedonskim vinima poput Stobi vina.

Na press koktelu upriličenom povodom otvaranja Valtko je za predstavnike medija napravio jedan reljef od hrane koja predstavlja Makedoniju.

Za muzički program bio je zaduzen bend Ljubojna, koji predvode bračni par Oliver i Vera Miloševski, bazira se na istraživanju makedonske folklorne muzike, ali i na susretima i prožimanjima sa drugim uticajima, poput džeza, elektra i roka.

U makedonskim specijalitetima uživali su svi gosti restorana Kovač medju njima i Ambasador Amerike, Ambasadorka Makedonije, Ambasador Hrvatske, Ambasador Kanade, ali i Saša Matić sa suprugom, Ilda Šaulić, Neda Ukraden, Suzana Mančić, Lepa Brena, Ivana Stanković, Nataša Bekvalac i mnogi drugi

/

Pogledajte još