PREPORUKA ZA DANAS: Maja Manojlović - film, restoran, vino, knjiga, recept

Nenadmašiva je kada je reč o pripremi slatkiša, uživa da kuva za svoje prijatelje a danas za naš portal preporučuje 5 stvari za vas!

FILM ,,LEPOTICA I ZVER”

Ekranizacija divnog Diznijevog animiranog filma koji je meni bio jedan od omiljenih kada sam bila samo mala devojčica. Topla priča koja za poruku ima to da je uvek bitnije šta čovek nosi u sebi, nego na sebi i koliko je unutrašnja lepota i širina duše presudna u postizanju lične sreće. Raskošni kostimi, dokazani glumci i ljupkost glavne glumice su dodatni razlog da pogledate ovaj film. Verujte u bajke makar jednom nedeljno!

RESTORAN ,,LOVAC”

Duga tradicija, iskusni konobari, odlična hrana, ponuda u jelovniku takva da svako može sebi da nađe odgovarajuće jelo, prijatna bašta i kompletan ambijent, a sve to na Vračaru koji je sam po sebi jedan lep deo Beograda. Muzika je uvek prilagođena i žanrovski i po glasnoći, a ja ne volim prostore sa preglasnom ili agresivnom muzikom. Sve u svemu, jedan restoran u koji ćete se vraćati. Idealan za porodične ručkove, razgovore sa prijateljima, pa čak i poslovne sastanke.

VINO ,,MALVAZIJA” KOZLOVIĆ

Lako se kombinuje uz slane ukuse, fino prati razna jela iako je belo vino. Prijatno na nepcima, gotovo osvežavajuće sa divnom cvetnom aromom. Kvalitet nadmašuje cenu, pa mu je dostupnost takođe vrlina.

KNJIGA ,,BRAĆA KARAMAZOVI”, DOSTOJEVSKI

Knjiga koja se čita više puta u različitim životnim periodima. Svojevrsno filozofsko delo uz koje se uči, sazreva, hrani duhovnost. Jedna ukupnost te knjige je impresivna. Svaki lik je dočaran maestralno. Vraćate se na citate iz te knjige, zapisujete ih i pamtite, jer su bezvremeni.

RECEPT: POHOVANE CRVENE PAPRIKE PUNJENE SIROM I SUVE ŠLJIVE ROLOVANE SLANINICOM

Recept preporuka za glavno jelo iako spada u topla predjela - pohovane crvene paprike punjene sirom i suve šljive rolovane sa slaninicom, pa grilovane. To je jedna savršena kombinacija ukusa koja meni jednostavno ne može da dosadi nikada. Sve imate u tome! I vitamine i masnoće i minerale i protein, čak i malo ugnjenih hidrata.

Crvene paprike ispecite na plotni ili u rerni i oljuštite. Napunite ih kremastim slanim sirom po vašem izboru, a zatim uvaljajte u prezle i jaja pa u tiganju upržite kratko, dok poh ne dobije zlatno žutu boju.

Slaninicu tanko sečenu uvijte oko mesnatih suvih šljiva bez koštice, nanižite na ražnjić i ispecite na grilu sa obe strane po par minuta. Servirajte toplo i jedno i drugo. Prijatno!

Autor: Nina Dotlić
Foto: Marko Arsić, Pixabay, Promo

Pogledajte još