Pravo mesto da započnete svoju karijeru

I ove godine, cilj programa je selekcija najboljih kandidata koji su diplomirali, a koji će nakon jednogodišnje plaćene prakse imati priliku da se zaposle u ovoj kompaniji. Konkurs je otvoren od 08. do 19. maja 2017. godine. Bojana Vasiljević, menadžerka ljudskih resursa PepsiCo Zapadni Balkan otkriva nam detalje konkursa:

1. Otvoren je konkurs za diplomce "PepsiCo Start". Iz kojih sve faza se sastoji ovaj program i ko sve može da se prijavi?

Nakon velikog uspeha koji smo postigli sa prvom generacijom polaznika programa PepsiCo Start, od 08. maja je otvoren konkurs za prijavljivanje zainteresovanih diplomaca za drugu sezonu razvojnog programa. Reč je izuzetnoj prilici da se kroz jednogodišnju plaćenu praksu/trainee program mladim talentima i diplomcima pruži prilika za prvo radno iskustvo. Kao prvi korak za učešće u programu jeste da zainteresovani kandidati popune svoju prijavu na sajtu www.pepsicostart.rs.

I ove godine smo otvorili tri pozicije za profesionalni razvoj – pozicija održavanja u proizvodnji u fabrici u Magliću, kao i dve pozivije centrali kompanije u Beogradu, jedna u departmanu razvoja prodaje i druga pozicija u logistici i distribuciji. Zainteresovani kandidati mogu svoje aplikacije da pošalju do 19. maja nakon čega sledi prvi i drugi krug selekcije. Najvažnija očekivanja koje imamo od kandidata jeste da pokažu želju za ostvarivanjem rezultata, fleksibilnost, analitičnost i etičnost, odlično poznavanje engleskog jezika i napredno znanje MS Office paketa programa, obzirom da prethodno radno iskustvo nije neophodano.

2. Ovo je druga godina programa. Kakva iskustva nosite nakon prve generacije diplomaca?

Program PepsiCo Start je pokrenut prošle godine i samo u prvoj sezoni prijavilo se više stotina kandidata. Odabrali smo tri diplomca koji su na najbolji način odgovorili na zadatke i danas su oni zapravo naše kolege. Uspešno su prošli kroz program koji je za svakog od diplomaca namenski napravljeni i nakon završetka programa dobili su priliku da se pridruže kompaniji na radnim pozicijama u okviru svoje izabrane funkcije. Sigurnost u radu, ali i osmeh na njihovim licima najbolja su nam potvrda da je PepsiCo Start program ostvario svoj cilj. Program je takođe potvrdio posvećenosti naše kompanije negovanju talenata – jednom od ciljeva postavljenih kroz platformu „Poslovanje sa svrhom“ kompanije PepsiCo Inc.

3. Kandidati će imati priliku da prođu kroz sve faze poslovanja i uče od vodećih ljudi kompanije "Marbo Product". Koliko su ovakvi programi obuke značajni za same kandidate, ali i za vašu kompaniju?

Cilj PepsiCo Start programa jeste da mladim talentima pruži mogućnost za razvoj i učenje nakon završenih studija u multinacionalnom okruženju, ali i početak karijere onima koji pokažu pravi motiv, želju i posvećenost da se dalje profesionalno oblikuju. Kompanija PepsiCo Srbija prepoznata je kao jedan od najboljih poslodavaca u Srbiji, što potvrđuje i osvajanje prestižnih priznanja Top Employer Serbia i Top Employer Europe treći put za redom. Kroz brojne programe, nastojimo da pružimo najviše standarde kada su u pitanju uslovi i okruženje za rad zaposlenih.

4. Šta biste poručili kandidatima koji žele da se prijave za ovaj konkurs?

Pre svega, želim da pozovem sve mlade ljude koji nemaju radnog iskustva, a diplomirali su na fakultetima relevantnim za otvorene pozicije, da se prijave. Mi smo kompanija koja pored Srbije posluje u više od 200 država širom sveta i proizvodi neke od globalno najpoznatijih brendova kao što su Lays, Doritos, Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Starbucks, Quaker, Tropicana i mnoge druge. Na tržištu Srbije naši brendovi Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud su među liderima u svojim kategorijama, što nas svakako čini okruženjem koje je više nego poželjno za start karijere.

Foto: Promo

Pogledajte još