Šest Gremija za Bijonse

LOS ANĐELES, 1. februara 2010. (Beta) - Pevačica Bijonse dobila je šest nagrada Gremi, uključujući priznanje za pesmu godine, na 52. svečanoj dodeli nagrada američke Akademije za diskografsku umetnost i nauke u Los Anđelesu.

Ipak, najvažnije priznanje, za album godine, pripalo je Tejlor Svift, za album "F e a r l e s s", koji je proglašen i za najbolji kantri album, prenose svetske agencije. Bijonse je, pored ostalog, nagrađena u kategorijama pesma godine, za numeru "Single Ladies (Put A Ring On It)", najbolji ritam i bluz album ("I Am ... Sasha Fierce"), najbolju žensku vokalnu pop interpretaciju, za pesmu "Halo" i najbolju ritam i bluz pesmu ("Single Ladies").

Nagrada za singl godine pripala je grupi "Kings of Leon", za numeru "Use Somebody", koja je nagrađena i u kategoriji najbolja rok pesma. Lejdi Gaga dobila je dva Gremija, za najbolju dens numeru ("Poker Face") i najbolji elektronski dens album ("The Fame"). Nagrada za otkriće godine pripala je "Zak Braun Bendu". Po tri nagrade dobili su grupa "Blek Ajd Piz" i Džej-Zi, koji je pored ostalog nagrađen za najbolju mušku vokalnu rep interpretaciju, za "Run This Town", koju izvodi sa Rijanom i Kanjeom Vestom. "Blek Ajd Piz" su pobedili u kategoriji najbolji pop album ("The E.N.D.").

Pogledajte još